Varbergs Hampus Dahlgren under handbollsmatchen i Handbollsligan och Avicii hyllas på en gala. /Bildbyrån/TT-bild
Varbergs Hampus Dahlgren under handbollsmatchen i Handbollsligan och Avicii hyllas på en gala. /Bildbyrån/TT-bild Bild: KRISTER ANDERSSON

Så ska Avicii inspirera HKV-spelaren till stordåd i derbyt

När publiken inte släpps in får man hitta andra sätt att tända till inför ett derby. Hampus Dahlgren har hittat sin melodi för att hamna i rätt harmoni.

ANNONS
|

Det är fredag kväll och HK Varberg har precis haft en sista träning inför det heta derbyt mot HK Aranäs. Hampus Dahlgren sätter i handsfree för han kör bil.

– Jag är kanske lite lat. Egentligen har jag tio minuter med cykel till träningen, men idag passade bra eftersom jag fick låna bilen av flickvännen, säger Hampus Dahlgren som bor på Breared.

Han är dock van vid att träna hårt och ofta. Vid sidan av handbollen jobbar han som personlig tränare på gymmet Atletica.

– Jag har förmånen att träna när jag vill och att ha gymmet nära till hands, det blir bra planering för min del.

ANNONS

Hampus är laddad. Det vankas nämligen derby mot HK Aranäs.

– Det blir en hård kamp i 60 minuter. Aranäs är ett kämpande lag, men det är vi också. Så det blir en tuff match.

Var går gränsen?

– Det är upp till domarna att sätta nivån - så länge båda lagen är redo att fajtas för seger.

Tillåter de extra mycket en sån här gång?

– Det är olika, men det kan de nog göra. Det hoppas vi på i alla fall!

För HK Varberg kommer matchen lägligt.

– Vi kommer med självförtroende från två andra matcher. Som lag har vi kämpat bra och bidrar på alla platser. Det känns bra inför en sån här match att vi är ett kollektiv, säger Hampus.

Om det inte varit för covid-19 hade det garanterat kommit fler än 50 personer till matchen.

– Man ska inte sticka under stol med att vi gärna velat ha fullt hus på hemmaplan, säger Hampus och fortsätter:

– Sen måste jag säga, det är stor skillnad på 50 pers och noll. Man ska inte underskatta att några sitter i publiken och gör sitt.

Dahlgren gör sin andra säsong i HK Varberg. Och har börjat lysande.

ANNONS

– Ja, det har funkat ganska bra. Jag har kunnat bidra med fart och initiativ i spelet, även som kantspringare. Jag är nöjd men samtidigt kan man alltid bli bättre.

Som elitspelare och PT är Hampus noga med när och vad han äter inför match. Sen har han sitt sätt att ladda också.

– Jag brukar ta det lugnt fram till samlingen. Sen när jag kommer till hallen brukar jag stänga in mig lite med musik i öronen, det gör att jag hamnar i rätt fokus, i en bubbla. Det går att nå mig, men det är betydligt svårare än i vanliga fall.

Vad lyssnar du på då?

– Jag är allätare. För tillfället mycket Avicci och rap däremellan. En bra blandning. Jag blir motiverad och inspirerad av den musiken.

Tränaren Hasse Karlsson har sett Dahlgrens kliv.

– Det är en go kille som alltid ger järnet och har bra energi. Jättekul för Hampus. Det är bara glädjas och hoppas att formen fortsätter.

Inför derbyt är det samma läge på skadefronten som senast mot OV Helsingborg, borta är: Lazar Petrovic, William Deliaune Aronius och Anton Jönsson.

– Det känns som det pendlar en hel del, men han får ta ett snack med läkare i början av nästa vecka för att se exakt. Det är svårt att veta i tid när han kan vara tillbaka, säger Karlsson angående lagkapten Jönssons hjärnskakning.

ANNONS

Klart sedan tidigare är att Karl Toom är avstängd. Det kommer innebära mer speltid för Armi Pärt.

– Det blir Armi i förstaläget, men även Oscar Kihlstedt har spelat trea tidigare i sin karriär, så det finns lite alternativ.

ANNONS