Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Oscar Kihlstedt drog på sig ett rött kort och missar nu ödesmatchen mot Önnered.  Bild: KRISTER ANDERSSON
Oscar Kihlstedt drog på sig ett rött kort och missar nu ödesmatchen mot Önnered. Bild: KRISTER ANDERSSON

Redbergslid körde över ett håglöst HK Varberg

För tredje gången på fyra matcher ställdes HK Varberg mot det lag som låg sist i Handbollsligan. Och för tredje gången blev det förlust, med storsiffror dessutom.
– En bra dag ska vi ha bra chans här, men idag är det katastrof. Det är hemskt att se, säger Oscar Kihlstedt.

Nerver och panik. Två ord som beskriver HK Varbergs insats ganska väl och i synnerhet den första kvarten. Bollar tappades till höger och vänster, både i uppspelsfasen och i rena avslutslägen.

– De matcherna som vi har förlorat så här stort så ser det ut på samma sätt. Vi får en dålig start och idag var det riktigt dåligt. Vi tappade boll fyra gånger helt oprovocerat och RIK får kontra, säger tränare Hasse Karlsson.

Gästerna kunde inte få stopp på Redbergslids vassa skytte från nio meter. Tobias Johansson, Oscar Joelsson och Elliot Stenmalm turades om att briljera under den första halvan. Försvaret kunde inte få grepp om trion.

– De är duktiga i duellspelet och vi är för stillastående när vi ska ta emot dem. De vinner i princip alla dueller, säger Oscar Kihlstedt.

Calle Deliaune Aronius bäst på plan

Det blev sedan aldrig match. Sju måls ledning i paus bara växte och växte. Faktum är att HKV-målvakten Calle Deliaune Aronius var solklart bäst på plan i andra halvlek och höll nere siffrorna. Till slut vann Redbergslid med 33-19.

– Vi hade pratat om att vi hade ett guldläge mot ett RIK under hård press och skulle bara ut och köra. Men det blev precis tvärtom. De sprang förbi oss och vi hängde inte alls med i fötterna på ett sätt som man måste göra för att spela försvarsspel, säger Hasse Karlsson.

HK Varberg åkte dessutom på ett direkt rött kort när Oscar Kihlstedt kom in sent på en attackerande hemmaspelare.

– Jag jobbar runt hans screening men är lite sen in i läget. Jag tycker att det är ett gränsfall om det ska vara rött kort men jag accepterar beslutet, säger Kihlstedt som kort innan hamnade i bråk med hemmalagets William Höghielm.

– Vi käftades en del, han körde upp bollen i ansiktet på mig och jag sa till honom att så länge man kan be om ursäkt så är det okej. Vi kom överens till slut.

Oscar Kihlstedt avstängd mot Önnered

Utvisningen betyder också fler problem för HKV. Kihlstedt är nu avstängd i matchen mot Önnered som inte blir mindre viktig efter måndagens katastrofinsats.

Vad är det som händer i dag?

– Allt börjar med försvaret. Vi släpper in 20 mål i första halvlek och då är det svårt att vinna handbollsmatcher. Försvaret kollapsar och det smittar av sig till anfallsspelet, säger Kihlstedt.

För tredje gången på kort tid förlorar alltså HKV mot en direkt bottenkonkurrent och mot den tidigare tabelljumbon. Nu är HKV nere på nedflyttningsplats igen och bara tre matcher återstår.

– Det sitter i huvudet och vi försöker jobba med det dagligen. Vi lyckas inte dra i handbromsen och lugna ner spelet när det går emot, det blir tvärtom istället, säger Hasse Karlsson.

Hur ska ni lösa det om ni får en lika dålig start igen?

– Vi får prata om det igen och hitta nycklar, men det är jättesvårt. Vi gör det bästa vi kan, men det måste se bättre ut än så här.

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här