Näringslivskonsult tar över ordförandeklubban i HK Varberg

HK Varberg har funnits sedan 1973 och har nu fått en kvinna på ordförandeposten. - Vad jag kan bidra med är struktur, organisation och tydlighet, säger EvaLotta Petersson efter årsmötet på restaurang Solviken.

ANNONS
|

Peter Ideböhn valde att tacka för sig efter fem år som ordförande i HK Varberg. På mötet sa han att klubben gjort ett väl valt val kring hans ersättare. Nu tar EvaLotta Petersson över. Hon tvekade inte en sekund när hon blev tillfrågad.

– Exakt datum vet jag inte. Peter aviserade rätt tidigt att han inte skulle ställa upp för omval och i mitten av april blev jag kontaktad, säger EvaLotta Petersson.

Konsult på Meridio Utveckling AB

Hon är från Varberg och har två söner, 23 respektive 19 år, och jobbar som konsult inom näringslivs- och destinationsutveckling i företaget Meridio Utveckling AB.

Vad har du för egen handbollserfarenhet?

ANNONS

– Ingen! Jag kom med i föreningen som engagerad förälder, sen blev jag involverad i Beachhandbollen och styrelsen.

EvaLotta Petersson känner sig laddad kring uppdraget.

– Handboll är en rolig sport att titta på och det finns mycket handbollskunskap i klubben. Vad jag kan bidra med är struktur, organisation och tydlighet. När klubben växer som den gör behöver vi lite ändra sätt att arbeta på.

– Vi behöver inte ta bort något, men skruva på en del saker. Riktningen är vi överens om, säger EvaLotta.

Känner Warberg IC:s ordförande

Nu har det fallit sig så att både HK Varberg och Warberg IC har kvinnliga ordföranden.

– Stina (Wallenbeck) känner jag. Det har jag inte ens reflekterat över, men nu när du säger det så. Jag hoppas och tror mycket på samarbete mellan elitklubbarna, vi är ju ”inneidrottarna” i stan.

ANNONS