En skadad Morten Damgaard missar inledningen av säsongen i Handbollsligan för sitt HK Varberg
Morten Damgaard får nöja sig med att se på när lagkamraterna drar igång säsongen nästa fredag mot Ystads IF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Morten Damgaard missar HK Varbergs premiär

Under våren var han en av HK Varbergs viktigaste spelare. Men när den nya säsongen startar saknas Morten Damgaard.

ANNONS
|

Efter en direkt svag höst hittade danska nyförvärvet Morten Damgaard rätt under vintern. Dansken gjorde flera fina insatser som hjälpte HK Varberg till ett nytt kontrakt i Handbollsligan.

Men under den nuvarande försäsongen har dansken inte kunnat spela.

– Han opererades för ljumskbråck för några veckor sedan och kör fortfarande rehabilitering, säger tränare Hasse Karlsson.

Damgaard lär missa en månads spel

Och med bara tio dagar kvar till seriepremiär så är det inte svårt att räkna ut att dansken kommer saknas under inledningen.

– Från början pratades det om 4-5 veckor, men sjukgymnasten menade att det nog skulle ta lite längre tid, säger Karlsson och fortsätter:

ANNONS

– September kommer bli svårt, skulle han spela något är det en ren bonus. Men sen har han inte spelat på länge och måste bevisa sig först. Vi vill ju gärna ha en Morten i bra slag med på plan.

I genrepet mot Kungälv saknades också högernian Lazar Petrovic som har problem med baksida lår, men det handlar inte om någon allvarligare skada.

Läs mer: Så gick det i genrepet mot Kungälv

ANNONS