Varbergs tränare Hans Karlsson hoppas att laget kan knipa sin första vinst mot Önnered.
Varbergs tränare Hans Karlsson hoppas att laget kan knipa sin första vinst mot Önnered. Bild: KRISTER ANDERSSON

Möjligheternas match för HK Varberg - men utan nya målvakten

Det blir två lag som trånar efter en första vinst som möts i ÖHK-hallen på fredag. Men lettiska nyförvärvet Arturs Kugis får vänta med att debutera för HK Varberg.

ANNONS
|

Ingen ökning vad gäller publik på matcher. Detta nåddes även HK Varbergs Hasse Karlsson under torsdagen.

– Det är inte så mycket man kan påverka, man får hålla sig till det som bestäms, men visst längtar man att spela inför hemmapubliken. Det är en del av idrotten, säger Hasse Karlsson.

Det brukar vara en del varbergare som åker norrut när HK Varberg möter Önnered på bortaplan, men så blir det alltså inte den här gången. Samtidigt har Önnered två raka torsk.

– Lugi hemma var de missnöjda med, sen hade de Kristianstad också. Jag tycker vi har haft tuffare motstånd, med både Ystad och Malmö, men det är två lag som vill ta två poäng. Det är en match som vi har alla möjligheter i.

ANNONS

Arturs Kugis är inte klar än

Nyligen blev Arturs Kugis presenterad som värvning. Fast övergången från HC Vardar är inte klar - än.

– Vi får se när det blir klart, men vi jagar på Svenska handbollsförbundet för att det ska gå så snabbt som möjligt, i alla fall från vårt håll.

William Deliaune Aronius är tillbaka efter ljumskkrångel. Däremot är Morten Damgaard inte riktigt i speldugligt skick än.

HKV är inställda på fart och fläkt.

– Men det gäller att vara fokuserade hela vägen och inte hänga med i deras tornado-handboll och göra misstag, utan att vi är kyliga och förhoppningsvis kan styra matchbilden, säger Hasse Karlsson.

Krönika: Nyförvärvet Erlend Sund kommer att bli livsviktig för HK Varberg

ANNONS