Målfesten som HK Varberg mest av allt ville glömma

Mycket gick in för HK Varberg. Problemet var bara att allt gick in för Alingsås.

ANNONS
|

Snacka om målfest i Estrad Alingås. Totalt gjordes 72 (!) mål där Varberg stod för 31 stycken framåt. Men man släppte samtidigt in 41 bakåt och därmed skrevs historia.

Det var nämligen första gången som HK Varberg släppte in över 40 mål i en och samma match i Handbollsligan.

– Vi var bättre framåt än bakåt. Vi kommer till en del bra läge, sen är vi alldeles för dåliga. Vi tar stillastående avslut och de kontrar på oss, säger lagkaptenen Anton Jönsson i Cmores sändning.

Det var svårt att ta in faktumet att HK Varberg faktiskt vann förra gången lagen möttes, 30-28. Alldeles tydligt ville Alingsås inte att det skulle ske igen.

ANNONS

Målvakten Arturs Kugis tog bara ett av de elva första skotten. Och vid 6-12-underläge byttes han ut av tränaren Hasse Karlsson. Men även Calle Deliaune Aronius fick det svettigt. Hjälpen från utespelarna var nästan obefintlig när Alingsås bjöd på handbollsgodis med Daniel Blomgren, Andreas Lang och Aron Dagur Pålsson i spetsen.

Trion på nio meter stod för 28 av Alingsås produktion!

– Vi hade långa anfall och var fokuserade. Det var några dagar sen vi spelade match så vi var taggade - och revanschsugna sen sist, säger Andreas Lang i Cmores sändning.

– De får göra det de är bra på: kontra, springa och göra mål. Vi har många tekniska fel och får inte fatt i dem i andra fasen, fortsätter Anton Jönsson.

Ja, bara i första halvlek stod Varberg för elva tekniska misstag.

Nio mål blev förstås alldeles för tufft att ta igen.

– Det gäller att vi får träff bakåt. Där måste vi lösa det och känna trygghet. Sedan springa på dem och få lite enkla mål.

Kugis återvände till kassen

Kugis kom tillbaka i kassen och Varberg började genast med att Anton Jönsson skruvade in 15-24. Laget spelade upp sig och bitvis var andra halvlek jämnare. Men det var en sån där kväll där Aron Dagur Pålsson kunde göra mål med fel hand och där flera mål gick in via Kugis eller hans medspelare.

ANNONS

Karl Toom blev Varbergs bästa målskytt. Hans sjunde mål i matchen betydde 21-30 men det hjälpte ändå föga. När Daniel Blomgren satte 35-27 med ett mäktigt underhandskast i krysset så var han uppe på tio fullträffar. Alingsås förbättrade sin målskillnad i toppen. HK Varberg å sin sida försämrade sin i botten. Inget bra läge då man har ett dubbelmöte med IK Sävehof framför sig...

ANNONS