Klar för HK Varberg. Hasse Carlsson, med ett månårigt förflutet i HK Drott, kommer att ha dubbla poster i den grönvita tröjan. Bild: Lina Salomonsson
Klar för HK Varberg. Hasse Carlsson, med ett månårigt förflutet i HK Drott, kommer att ha dubbla poster i den grönvita tröjan. Bild: Lina Salomonsson

Landslagsmeriterad – och klar för HK Varberg

I går blev det klart. Hasse Karlsson, med landskamper på meritlistan, blir spelande tränare i HK Varberg. – Det känns som en bra helhetslösning, säger 33-åringen.

ANNONS
|

Efter två sejourer i Drott, två säsonger i Danmark och fem i Ystad har Hasse Karlsson kritat på för HK Varberg.

– Jättekul, det känns jättejättespännande, säger han. Klubben presenterade en bra helhetslösning, jag kan fortsätta spela på hög nivå och samtidigt inleda tränarkarriären.

Tanken är att mittsexan ska ha en assisterande tränarroll. Vem som kommer ha huvudansvaret är inte riktigt klart, föreningen förhandlar fortfarande med Per-Erik ”Perka” Pettersson, som var den som tipsade om Hasse Karlsson.

– Det gäller att vara ödmjuk, det är första gången jag agerar som tränare, men jag har själv samlat på mig mycket erfarenhet och haft många bra tränare själv. Jag är sugen att bidra med det jag kan, säger Hasse Karlsson.

ANNONS

Vad bygger din handbollsfilosofi på?

– På attityd och inställning. Och att ha kul tillsammans. Jag vill vara med och bygga ett lag som kan uppnå saker och ting tillsammans, det tror jag kan göra resultat i både Allsvenskan och Elitserien.

– Det handlar om att kombinera den individuella utvecklingen med ett lagtänk, säger HK Varbergs stjärntillskott.

Vad känner du till om HK Varberg?

– Inte jättemycket, men jag känner till ett par spelare som varit där och som är där, till exempel Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren samt Göran Bengtsson. Sen vet jag ju förstås hur det har gått de senaste säsongerna.

– Jag är taggad på att ge allt för föreningen, säger Hasse Karlsson, som har spelat två A-landskamper, 32U och 23J.

Stig Larsson i HK Varberg, som ska agera länk mellan spelartrupp och styrelse tillsammans med Göran Bengtsson, är tillfreds med den forne landslagsspelarens intåg i föreningen.

– Det verkar vara en kille som brinner för det här, han verkar väldigt entusiastisk. Vi har många duktiga ungdomar på gång och det är perfekt att få in en kille som Hasse som kan hjälpa till ytterligare i deras utveckling.

Föreningen har även klart med en ny ordförande efter Glenn Kant, som har flyttat utomlands. Det är klart att Anwar Samuelsson kommer ta över posten.

ANNONS

På spelarfronten är inga nya spelare kontrakterade ännu.

– Vi får se hur det blir, jag har ett ganska brett kontaktnät. Men det gäller att styra ihop pusselbitarna som behövs för just det här laget, säger Hasse Karlsson.Jag vill ge befintliga spelare chansen som är duktiga och vill satsa. Då kommer vi att växa ytterligare.

ANNONS