Kvällen när Calle stängde igen kassen

I juletid brukar ”Kalle & hans vänner” hamna i centrum. På söndagen var det Calle & hans HK Varberg som var ruggigt heta.

ANNONS
|

Det blev till slut en komfortabel seger 27-21 mot Guif Eskilstuna - precis vad HK Varberg behövde. Det var lagets första vinst sedan lucia.

Hetast av dem alla var Calle Deliaune Arionus med finfina räddningar matchen igenom.

– Det gick bra idag. Man tänker inte så mycket man bara kör och jobbar med försvaret. Vissa gånger kom jag helt fel, men oftast var jag rätt på det, säger Calle Deliaune Aronius som hade en del flyt på vägen också.

– Så var det absolut. De kom nära några gånger och då behöver man hjälp av stolparna och ribban.

ANNONS

Nära 50 i räddningsprocent

I hallen ropades det ut att Calle var 50-procentig vad gäller räddningar. Enligt förbundets statistik landade han på 48,78 procent.

Deliaune Aronius tog 20 av 41 skott!

– Eskilstuna ligger nära i tabellen också så det är klart att det var en viktig match.

Framför sig hade Calle ett taggat försvar som var synkroniserat och ihopsnackat.

Varberg gick till pausvila med fem bollars ledning, 15-10, men framför allt var laget piggt från första avkast. 8-1 är siffror laget verkligen inte är bortskämt med.

– Vi lägger ju en jättegrund där. Eskilstuna jobbar hyfsat några gånger men det känns som vi har kontroll. En sån start har vi aldrig haft i Handbollsligan någon gång och det är lättare att jobba i det lugna än att måste jag hela tiden. Det tar på krafterna att jaga hela tiden, säger Calle.

Matchens andra stora profil var Karl Toom med tolv fullträffar framåt. Hans sista mål gjordes i numerärt underläge fram till 24-18. Morten Damgaards 25-20 och Oscar Kihlstedts 26-21 - på straffkast med drygt 3,20 kvar var också vägvinnande punkter för hemmalaget.

– En stark vinst. I dag visar vi från start att vi bestämt oss. Vi har ett bra försvarsspel och håller oss till det vi bestämt i anfall också. Nu är vi uppe i 13 poäng, det är mer än vi tog förra säsongen, säger tränaren Hasse Karlsson som var mycket nöjd.

ANNONS

– Många gånger tenderar det att bli jämnt i matchen, men vi höll nere det till fem, ibland fyra, och det kändes ändå inte stressat.

I och med segern tog sig Varberg upp på tionde plats. Nästa omgång spelas den 30:e december mot IFK Kristianstad, en favorit som floppat hittills under säsongen.

ANNONS