Hans Karlsson och hans mannar ska försöka repa sig efter storförlusten senast mot RIK.
Hans Karlsson och hans mannar ska försöka repa sig efter storförlusten senast mot RIK. Bild: KRISTER ANDERSSON

Kihlstedt missar matchen mot Önnered - Jönsson och Friberg är frågetecken

HK Varberg har gått svagt den senaste tiden. Nu ska laget försöka ta nya tag mot ett formstarkt Önnered.
– Det ska bli spännande, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Februari har inte varit HK Varbergs månad.

Laget har förlorat mot bottenkonkurrenterna OV Helsingborg, Redbergslid, Aranäs och topplaget Lugi. Enda segern kom mot IFK Ystad.

På söndag väntar ytterligare en ohyggligt viktig match. Då står Önnered – som i sina senaste tre matcher slagit Sävehof och Alingsås samt kryssat mot IFK Skövde – för motståndet.

– De gjorde en fanatiskt bra insats senast mot Sävehof. De ledde stort tidigt i matchen. Det är ett lag som vi har slagits mot många gånger och det ska bli spännande, säger tränare Hasse Karlsson.

Vilka hot pekar du ut?

– Anton Hallbäck är duktig. Han är klar för Kristianstad nästa år. Han står för mycket energi och är viktig för laget. Deras målvakt (Sebastian Abrahamsson) har en förmåga att spika igen emellanåt. Sedan har deras linjespelare (Max Santos) lyft sig senaste tiden och producerat mycket mål, säger HKV-tränaren och fortsätter:

ANNONS

– De spelar med mycket fart och fläkt och när de får träff i det är de riktigt bra. Ibland kan det bli mycket misstag, men de senaste matcherna har de varit lite noggrannare.

HK Varberg förlorade stort senast mot Redbergslid, 33-19. Det var andra kollapsen på kort tid. Mot OV Helsingborg blev det nederlag med 27-37.

Karlsson har sett matcherna i efterhand, men det är svårt att sätta fingret på varför laget inte kan hålla ihop mentalt när det bär emot.

– Hade man haft receptet på det hade man nog varit miljonär. Och inte bara i HK Varberg, det är så i många idrotter. Man vill mycket och i stället för att lugna ner försöker man kompensera. Då blir det lätt nya misstag. Vi måste bli mer rutinerade när vi ska dra handbromsen. Vi måste spela tillsammans. Handboll är en komplex sport med många moment. VI behöver spela tillsammans. Då är vi som bäst.

Oscar Kihlstedt kommer definitivt inte komma till spel. Finländaren är avstängd efter rött kort senast mot RIK. Därtill kommer förmodligen mittsexan Jacob Friberg, som nyligen drabbades av en lättare hjärnskakning, och lagkaptenen Anton Jönsson missa bottenmötet.

– Det ser osäkert ut. Friberg mådde inte tillräckligt bra i onsdags. Vi får se, men det ser inte så positivt ut just nu. Han inledde hjärntrappan, men fick ett litet bakslag. Då får man backa bandet, säger Karlsson och fortsätter:

ANNONS

– Anton har en krånglande baksida och han kör sin rehab. Vi får tänka till lite, avslutar HKV-tränaren.

Läs mer: HN tittar i spåkulan - de åker ur handbollsligan

Läs mer: HK Varberg överkört av Redbergslid

ANNONS