HK Varberg får starta om i Allsvenskan igen.
HK Varberg får starta om i Allsvenskan igen. Bild: Annika Karlbom

Kännbart ekonomiskt tapp för HK Varberg efter uttåget

Sejouren i Handbollsligan blev bara två år lång för HKV. Men siktet är inställt på att ta sig tillbaka omgående.
– Självklart är jag besviken just nu, vår ambition är att spela i Handbollsligan, säger ordförande EvaLotta Petersson.

ANNONS
|

HK Varberg kämpade tappert i botten av Handbollsligan under hela säsongen. Men till slut tog chanserna slut och efter förlusten mot Ystad är tiden i Handbollsligan över.

– Vi har jobbat länge för att komma dit och för föreningen betyder det mycket att vara bland de 14 bästa lagen i Sverige, säger EvaLotta Petersson och fortsätter:

– Det handlar om att sätta sporten på kartan, att lyfta handbollen lokalt och kunna vara förebilder för våra unga spelare. Man har kunnat se den bästa handbollen i Sverige i Varberg.

Tappar bidrag från Handbollsligan

Även om det inte finns i närheten av så stora pengar i Handbollsligan som exempelvis i Allsvenskan i fotboll, så betyder degraderingen ett kännbart tapp i kassan på flera hundra tusen kronor.

ANNONS

– Ekonomiskt blir det tuffare, det finns både nationella pengar och lokala pengar som försvinner. Handbollsligan har avtal med sponsorer som fördelas ut till klubbarna. Det finns ju inte samma pengar i Allsvenskan, säger Petersson.

Hur ser det ut med sponsorerna?

– Våra partners har ju olika anledningar till att sponsra oss och några har påtalat att det betyder mycket att vi har en elitsatsning medan andra inte tycker det är lika viktigt.

HK Varberg har under de senaste åren stadigt ökat antalet utövare och efter vinterns VM-silver var det många barn som ville prova på sporten. EvaLotta Petersson menar att seniorlagets framgångar också har varit en väldigt viktig del i ökningen.

– Ju större hausse vi kan skapa runt handbollen som idrott så vill fler engagera sig. Fler ungdomar vill satsa och fortsätta upp i högre ålder när chansen finns att ta sig hela vägen till ett elitlag, säger hon och lägger till:

– Hur som helst har vi en ambition att vara i Handbollsligan så nu är det bara att göra allt vi kan för att ta oss tillbaka.

Läs mer: Nyckelspelaren om sin mardrömsfödelsedag

Läs mer: Trotjänarens tårar efter slutsignalen

ANNONS

Läs mer: Åkte ur trots bästa säsongen någonsin - vad händer nu?

ANNONS