Jonathan Lindberg väljer att avsluta karriären

Skadeproblemen har förföljt honom under mer än fem års tid. Nu väljer Jonathan Lindberg att avsluta handbollskarriären efter degraderingen.
– Jag hade självklart velat avsluta på ett annat sätt, säger Lindberg.

ANNONS
|

Efter den första säsongen i Handbollsligan valde Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren att lägga skorna på hyllan. Nu är det dags för nästa HKV-produkt att avsluta karriären.

Snart 31-årige Jonathan Lindberg lägger av efter en hel karriär i den gröna tröjan.

– Jag har funderat på det ganska länge, men under de senaste månaderna har det verkligen vuxit fram. Jag har haft en dialog ett bra tag med klubben, säger Lindberg och fortsätter:

– Jag hade tankar på att lägga av redan inför den här säsongen, men då slutade ju ”Tobbe” och ”Danne” så jag fick fortsätta.

Haft stora problem med ryggen

Under mer än fem år har han dragits med stora ryggproblem. Under hösten 2019 tog han sprutor som gjorde att det blev bättre, i alla fall för ett tag.

ANNONS

– Nu har de inte så stor verkan längre. Jag hade behövt ta nya om jag skulle fortsätta, men jag vill inte offra min kropp mer än vad jag har gjort, säger Lindberg och fortsätter:

– Jag vill vara frisk under resten av mitt liv och kunna leka med min dotter.

Lindberg blev pappa för första gången i somras och det är fullt ös på hemmaplan.

– Hon har precis börjat krypa och lever rövare, skrattar han.

Till skillnad från klubbens andra trotjänare har Jonathan Lindberg aldrig lämnat HK Varberg för en utflykt i övriga handbollssverige.

– Jag tror att det är ganska unikt. Jag har spelat i alla divisioner, från division sex upp till Handbollsligan och alla år i samma klubb. Det kan inte vara många som matchar det.

”Ett tråkigt avslut”

Hans sista match blir dock inte den mest minnesvärda. Lördagens förlust mot Ystads IF innebar att HK Varberg åkte ur Handbollsligan efter två säsonger i finrummet.

– Det blev verkligen ett tråkigt avslut. Men man kan inte välja alla sina öden, säger Lindberg som typiskt nog dessutom skadade sig i den första halvleken.

– Det är helt sjukt egentligen. Jag har aldrig stukat foten i hela mitt liv och så gör jag det i det läget. Men det var inte aktuellt att avsluta matchen på det sättet, man vill kunna välja själv.

ANNONS

Efter att han fått sporadiskt med speltid under förra säsongen, delvis på grund av skadorna, har Lindberg haft en betydligt större roll i år.

– Det känns ändå bra. Det var det här som vi kämpade för i alla år, att ta oss till Handbollsligan. Då känns det bra att ha fått bidra lite också.

Läs mer: Bästa säsongen någonsin - men vad händer nu?

ANNONS