Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

HKV startade upp säsongen

Många nya ansikten på plats i Idrottshallen när HK Varberg äntligen drog igång träningen inför säsongen i Handbollsligan.

Löven på träden har ännu inte riktigt börjat falla, men idag vakande ett annat hösttecken till liv. Handbollen och HK Varbergs säsong är äntligen igång.

– Det är fantastiskt roligt, man har längtat efter det här även om man behöver lite ledigt också. Det är ett grymt kul gäng att jobba med så det är kul att vara igång, säger tränaren Hasse Karlsson.

Det var många nya ansikten i Idrottshallen när spelarna möttes efter fyra veckors semester.

På plats fanns de fem nyförvärven, Armi Pärt, Karl Toom, Oscar Kihlstedt och Erlend Sund. Coach Karlsson var nöjd med starten.

– Det är bara första träningen men det känns jättespännande. De nya visade framfötterna direkt och jag behövde inte styra så mycket, jag ville mer att snacket skulle gå mellan spelarna istället, säger Karlsson.

Tempot på träningen var högt och närkamperna var hårda. Stundtals kändes det som att spelarna befann sig mitt i ett brinnande slutspel.

– Det var verkligen imponerande. Vi har varit borta från handbollen nu ett tag och det märks, killarna är spelsugna. Sen är det alltid lite nervöst, det tar lite tid innan tajming och sådant kommer, men det var bättre än jag trodde på förhand, säger Karlsson.

Inför säsongen har två tunga namn lämnat föreningen. Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson valde efter fjolårsgräsen att lägga skorna på hyllan och den sistnämnde fick då lämna över lagkaptensbindeln till Anton Jönsson.

– Tobias har varit en frontfigur för hela HK Varberg och varit med hela vägen från division 2 och uppåt. Det är självklart en stor roll att axla, men det gäller för mig att hitta mitt eget sätt i rollen. Det gäller att hitta en egen väg att gå, säger Anton Jönsson.

Den nya lagkaptenen deltog inte i spelet under kvällens träning utan körde istället lite övningar vid sidan av planen. Jönsson har opererat sin hand, en hand som ännu inte är helt hundra.

– Den känns hyfsad inte riktigt hela hundra ännu. Jag var med och passade lite förut och det kändes bra. Men jag har nog några veckor kvar till fullkroppskontakt, säger Jönsson.

Fjolårssäsongen tvingades att avbrytas när coronaviruset och dess pandemi spred sig över Sverige. HKV låg då sist i tabellen och kämpade för överlevnad. I år hoppas man på bättre resultat.

– Mest fokus kommer ligga på att vi ska göra det bättre än förra året mer än en specifik placering. Vi ska göra det bättre som grupp och med spelarna vi har fått in känns det jättespännande, avlutar Hasse Karlsson.

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här