Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Från vänster: Oskar Ljungren, Loa Lyberg och August Gudmundsson. Bild: Axel Fernandez
Från vänster: Oskar Ljungren, Loa Lyberg och August Gudmundsson. Bild: Axel Fernandez

HKV flyttar upp tre spelare

HKV:s försäsong är i full gång. Då satsar handbollsklubben lokalt och ger chansen till tre egna produkter. – Det är det här man hade som mål när man var liten.

HK Varberg presenterade under tisdagen tre nya spelare. Den här gången har man inte tittat utomlands eller från andra delar av landet utan istället scoutat i de egna leden.

August Gudmundsson, Loa Lyberg och Oskar Ljungren tillhörde alla föreningens utvecklingslag under förra säsongen och får nu chansen i A-truppen.

– Det är svinkul, det är det här man hade som mål när man var liten, att man någon gång skulle tillhöra ett A-lag och vara med och spela. Vi har ju dock inte fått spela ännu men vi är med och tränar i alla fall, säger August Gudmundsson.

Fysiken är på en annan nivå

Tanken är att spelarna initialt ska tillhöra både A och utvecklingstruppen som spelar sina matcher i division 3. Loa Lyberg menar att skillnaden mellan de två lagen är tydlig.

– Man märker verkligen att det är stor skillnad. Förra säsongen spelade vi med U-laget och det är verkligen annorlunda här med A-truppen. Träningen och framförallt fysiken är på en helt annan nivå, säger Lyberg.

Steget mellan junior och seniorspelet är i regel ganska så stort. Motståndarna är större, skjuter hårdare och tempot är snabbare. Oskar Ljunggren har fått känna på omställningen.

– Det är spännande, det är en helt ny nivå. Det går snabbare och det smäller hårdare. Man måste anstränga sig till hundra procent varje gång i alla lägen, det är nytt, säger Ljunggren.

En snabb utveckling

Tränaren Hasse Karlsson är hittills mycket nöjd med spelarna som redan nu har gjort bra intryck på coachen.

– August som vi inte visste så mycket om innan har gjort det väldigt bra, både som vänsternia och försvarsspelare. Loa och Oskar har också gjort det bra i sina positioner. Det är jättekul att de kommer få vara med här, säger Karlsson.

Är det extra kul att alla tre är från Varberg?

– Det är jätteskoj. Varbergare som har varit med hela försäsongen och visat framfötterna med bra vilja och inställning, vilket är det absolut viktigaste för att ta steg framåt, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är klart att det är jättekul när det kommer upp egna som får vara med och testa på. Jag tycker redan att de har utvecklats mycket.

August Gudmundsson - Född 2000. Position V9

Loa Lyberg - Född 2002. Position M6

Oskar Ljunggren - Född 1998. Position H6

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här