Oscar Kihlstedt och hans lagkamrater får rikta in sig på spel på söndag
Oscar Kihlstedt och hans lagkamrater får rikta in sig på spel på söndag Bild: Annika Karlbom

HK Varbergs match mot Sävehof blir av

Matchen mot Kristianstad ställdes in efter flera fall av corona i truppen. Men i nuläget ska matchen mellan Sävehof och HK Varberg spelas på söndag.

ANNONS
|

Samtidigt som HK Varberg föll mot Guif under onsdagkvällen så skulle nästa motstånd Sävehof ha spelat mot Kristianstad. Den matchen ställdes dock in sedan Sävehof haft flera fall av corona i spelartruppen.

Men i dagsläget ser det ut att stanna vid en inställd match.

– Jag fick ett sms av Peter Gentzel (vd, svensk elithandboll) som skrev att allt pekar på match på söndag, säger HKV-tränaren Hasse Karlsson.

Var det ett väntat besked för er?

– Ja vi har räknat med spel och inte gjort några förändringar. Vi hade en lättare träning idag torsdag och sen blir det som vanligt under fredagen.

ANNONS

Estniska duon testades i veckan

Än så länge har HK Varberg klarat sig undan smitta, men många spelare har testats den senaste månaden. Senast var det esterna Karl Toom och Armi Pärt som testade negativt inför Guifmatchen efter att det tyska landslaget, som duon mötte under uppehållet, hade ett bekräftat fall.

– Självklart är det oroande med corona, man är på tårna hela tiden. Men det är jävligt skönt att ha Sverker (Nilsson, läkare) som kan göra tester snabbt och ge oss svar inom 24 timmar. Det är inte alla klubbar inom handbollen som har den möjligheten, säger Karlsson.

Läs mer: Storförlust mot Guif efter en tung första halvlek

Läs mer: Agenten som tog storskytten till Varberg

ANNONS