HK Varbergs Julian Sjögren var en av flera tongivande spelare i storsegern mot Kärra i Allsvenskan, med sina sju mål
HK Varbergs Julian Sjögren var en av flera tongivande spelare i storsegern mot Kärra, med sina sju mål. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg vann stort mot Kärra

Förra omgångens förlust satte sina spår. Revanschlustan visade sig direkt mot Kärra. HK Varberg var överlägset. - Vi var fokuserade i det vi gjorde. både i försvar, anfall och hos målvakterna, säger tränaren Hasse Karlsson efter seger på bortaplan med 34-25 (19-10).

ANNONS
|

HK Varberg visade per omgående att man var mer på tårna och visade var skåpet skulle stå. Kärra, med Loui Sand i laget, hade inget att sätta emot HK Varbergs drömstart. Både 4-0 och 10-3 vittnar om klasskillnaden.

– Vi gjorde ett ryck ganska tidigt och spelade väldigt bra från början. Det var skönt att vi fick det och kunde trumma vidare, säger Hasse Karlsson, HK Varbergs tränare.

Nio bollar upp var det vid halvtidsvilan. Även om HKV-tränaren ansåg att laget tappade lite tempo och aggressivitet i den andra halvleken, hade Kärra ingen chans. Hemmalaget låg som minst under med åtta mål under den andra halvleken.

ANNONS

Och det fanns gott om glädjeämnen, utöver själva segern.

– Det var kul att alla fick vara med i målprotokollet förutom målvakterna.

Med andra ord gjorde comebackande Willliam Arounis, André Kellonemi och Julian Sjögren mål.

– Julian har haft det lite jobbigt i tidigare inhopp. Nu spelade han mer och gjorde en väldigt fin match, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att ha en bredd i det vi gör. William (Aronius) har inte matchtempo än, men han har en bra högstanivå,. Jag kan få lite mer vila på andra niometare som stångas mycket annars.

Främste målskytt blev Daniel Lindroos på åtta, följt av Julian Sjögren på sju och Filip Andersson Moberg på fyra.

Läs mer: HK Varberg begär omspel

ANNONS