HK Varberg vågade inte köra "Flaskan" igen

HK Varberg nådde inte hela vägen mot Lindesberg. En svag första halvlek förstörde aftonen. – De fick kontra för mycket på oss, sa tränaren Hasse Karlsson, vars lag hoppade över varianten "Flaskan" den här gången.

ANNONS
|

Handboll: Allsvenskan

LIF Lindesberg-HK Varberg 34-30 (20-15)

Säsongen går mot sitt slut. Och redan förra helgen stod det klart att HK Varberg missar kvalspel till högsta ligan. Därmed inte sagt att det rådde motivationsbrist.

– Vi var spelsugna, men hade inte huvudet med oss. I första halvlek tog vi för snabba avslut när vi borde ha haft tålamod. Men hellre att man vågar och vill, än inte försöker alls, sa Hasse Karlsson.

En som verkligen fick upp ångan var Charles Eliasson som satte in nio mål på sitt konto.

– Charles har ett bra skott när han får upp farten. Han gjorde några fina mål, och med maximal utdelning kunde det ha blivit några till också.

ANNONS

Ingen har väl undgått den virala succén på variant som HK Varberg visade upp i förra omgången.

Frågan är: tog ni till "Flaskan" igen?

– Nej, det vågade vi inte. Det hade nog inte funkat. Det är säkert över miljonen som sett den, och det har ringt danska och norska tidningar, plus tv. Den har engagerat ungdomar som också vill göra den, berättade Karlsson och fortsatte:

– Det kan bli svårt att över huvud taget göra den mer. Vi får hitta på något annat. "Danne" Lindgren skjuter från "Tobbe" Bengtssons axlar, typ.

Inför säsongen hade HK Varberg som mål att nå kval - men nu vet vi att det inte blir så i år.

– Det var vårt mål absolut. Sen visste vi att det var ett högt och tufft mål. Men livet handlar om att utmana sig själv. Vi har trots allt tagit mer poäng än i fjol.

Då blev det 26 pinnar.

I år kan laget nå 30 om man vinner sista matchen mot Tumba hemma i idrottshallen.

– Det ska vi göra. Hoppas jag. Tumba ligger ju faktiskt pyrt till, men vi spelar hellre derbyn mot Anderstorp och Drott än åker till Stockholm.

ANNONS

Ni vill alltså ge en hjälpande hand?

– Men det är för vår egen skull också.

Hasse Karlsson har under säsongen flyttat till stan och blivit Varbergsbo.

– Det känns jättebra. Jag och klubben trivs med varandra och det är fokus på långsiktighet. Även om vi inte gick upp nu finns det en plan inom föreningen.

HKV-tränaren aviserar att man kommer få behålla stommen i a-laget. Dessutom kommer man spetsa och bredda truppen - och det ganska snart.

– Vi hade behövt några spelare till. Vi har varit lite för tunna den här säsongen, säger Hasse och avslutar:

– Jag ska ha möte med Kent Carlson i morgon (läs fredag) där vi ska se hur vi ska hantera det. Men det är duktiga spelare som är på väg hit.

Fakta: HK Varbergs målskyttar

Charles Eliasson 9, Daniel Lindgren 5, Jesper Sivertsson 6, Tobias Bengtsson 4, Jonathan Tygesen 2, Anton Jönsson 2, Lukas Andersson, Jonathan Lindberg.

ANNONS