Calle Aronius fick jubla flertalet gånger under matchen mot Ystad – efter ett gäng högklassiga räddningar.
Calle Aronius fick jubla flertalet gånger under matchen mot Ystad – efter ett gäng högklassiga räddningar. Bild: Krister Andersson

HK Varberg tog två viktiga poäng borta mot IFK Ystad

Calle Aronius hade bestämt sig. Två poäng skulle med hem från Ystad. Och så blev det. HKV vann med tre bollar och får lite andrum nedåt i den jämna tabellen.

ANNONS
|

Kollaps senast. Uddamålsförlust i Hallandsderbyt mot Aranäs dessförinnan. Men nu fick det vara nog. Calle Aronius svarade för flertalet högklassiga räddningar vilka bidrog till att Varberg satt i förarsätet genom den första halvleken. Han hade bestämt sig.

– Jag spelar någonstans med det här klubbmärket på utsidan och det betyder så mycket. Jag kanske tar på mig lite för mycket ibland och vill så jäkla mycket, men fasen, jag kände att det var dags i dag, säger han.

Ledde med fem mål i paus

Aronius fick skrika av sig adrenalinet efter en räddning fler än en gång. En positivitet som stärkte laget.

– Det handlar mycket om att ge energi till spelarna framför mig och på bänken, en energiboost, och att visa mycket glädje för att få med de andra.

ANNONS

HKV fick, till skillnad från de senaste matcherna, ihop försvaret och målvaktsspelet. Samtidigt var anfallet på sin plats. De klev av i paus med en ledning på fem mål.

– Det var ett lugn. Vi skulle fortsätta med det vi gjorde bra i första halvlek och att de skulle jaga oss. Sedan fick vi några bollar till och det var skönt inför avslutningen som blev lite stressig, säger tränare Hasse Karlsson.

Ystad knappade igen

Ja, lite stressigt blev det allt. Kanske höll HKV på att falla i det avslappnade träsket igen, för Ystad började sakta men säkert knappa igen i slutet av den andra halvleken. Då hade Varberg suttit och ruvat på en ledning med nio mål. 17-26 rann iväg till 25-27.

– Det är klart att någon spelare kanske fick någon negativ tanke. Det är inte konstigt i så fall efter sista matchen, säger Karlsson.

Men Aronius var inte orolig.

– De var inne i ett flow, men samtidigt kände i alla fall jag att får vi dit en boll eller om jag får en räddning så är försprånget för stort. Sedan gör de det jättebra och får träff i sitt sju mot sex-spel samtidigt som vi är lite stressade. Men vi lyckades lösa det i dag och det är det viktigaste.

ANNONS

En vecka att ladda upp

HKV vann till slut med 30-27. Nu har de en hel vecka på sig att ladda om inför nästa viktiga möte med Redbergslid. Samtidigt har de fått en gnutta andrum nedåt i tabellen.

– Det är jätteviktigt såklart. Det kommer att vara jämnt hela vägen och vi kommer att behöva ta fler poäng. Men det här ger framför allt ett lugn inför nästa vecka så att vi kan bygga upp oss mot RIK, säger Hasse Karlsson.

Läs mer: HKV värvar Axel Skoog från AIK

Läs mer: HK Varbergs jätteras: Tappade och föll mot Helsingborg

ANNONS