Varbergs Daniel Lindroos gjorde fem mål i premiären
Varbergs Daniel Lindroos gjorde fem mål i premiären Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg premiärföll med flaggan i topp i Ystad Arena

Ett litet ryck i början av andra halvlek. Det avgjorde till Ystads fördel i premiären mot bottentippade HK Varberg.
– Jag har kommit hit för att vinna. Om vi förlorar, då är jag aldrig nöjd, sa jätten Armi Pärt.

|

HK Varberg var långt ifrån favorit mot Ystads IF, som av Handbollsligans alla tränare blev tippade som fyra inför seriestarten. Hallänningarna har haft stor omsättning i spelartruppen och mycket återstår innan det ska klaffa perfekt. Men den lilla publiken som släpptes in i Ystad Arena trodde knappt sina ögon kring vad som hände i första halvleken. Där bestämde nämligen Varberg.

Deliaune Aronius började i kassen

Hasse Karlsson mönstrade Calle Deliaune Aronius i kassen, bakom startuppställningen Oscar Kihlstedt, Anton Jönsson, Karl Toom, Armi Pärt, Erlend Sund och Daniel Lindroos. Och de spelade jämnt med Ystads storebrorslag!

– Det känns skönt att vara igång, men lite konstigt. Vi känner att vi har dem i första halvlek, och kunde ha lett med några mål, sa tränaren Hasse Karlsson.

Oscar Kihlstedt blev HKV:s första målskytt den här säsongen, då han reducerade till 1-2 bakom Ystads keeper Niklas Kraft. Även Karl Toom presenterade sig med sitt fina skott och han hade gjort två kassar när Varberg gick ikapp till 5-5. Ystads storskytt Ludvig Hallbäck höll Varberg hyfsad koll på. Calle Deliaune Aronius räddade via ribban när Hallbäck sköt efter Erlend Sunds 6-6.

Daniel Lindroos, som fick två rätt rejäla törnar i första halvlek satte 12-12 och Hampus Dahlgren såg till att det var 14-14 i paus, då hade både den meriterade Dalibor Doder och William Deliaune Aronius dessutom bränt varsin straff.

Tuff inledning av andra

I andra halvlek fick HKV en tuff inledning. Hasse Karlsson valde att ta time out när Ystads IF gått från 16-16 till 19-16. 20-16 blev sedan 21-19, men hemmalaget var vassare i slutet av matchen.

– Vi gör mycket som är bra, men ska man vinna mot ett sånt här lag på bortaplan måste allt sitta till 100 procent. Vi skapar inte tillräckligt i vissa lägen för att kunna hänga på, sa Karlsson.

Hampus Dahlgren reducerade till 25-29 och Oscar Kilhlstedt missade ett skott i slutsekunderna. Förlusten stannade vid fem måls marginal.

– En tuff premiär. Fysisk, med mycket vilja och energi, tyckte femmålsskytten Daniel Lindroos som inte hade domarna på sidan.

– Det är som det är, men de kan inte se allt.

Bakom Lindroos gjorde Oscar Kihlstedt, Karl Toom och Ram Turkenitz fyra mål vardera.