Anton Jönsson har varit borta i en månad efter en hjärnskakning på träning. Men nu är lagkaptenen tillbaka.
Anton Jönsson har varit borta i en månad efter en hjärnskakning på träning. Men nu är lagkaptenen tillbaka. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg möter Guif i Handbollsligan

Handbollsligan startar om med lång resa för HK Varberg som får tillbaka viktiga spelare till mötet med Guif.
– Både Anton (Jönsson) och Jonte (Lindberg) är tillbaka, säger Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Efter ett tio dagar långt landslagsuppehåll gör HK Varberg den långa resan till Eskilstuna. Med flera spelare iväg på landskamper har det varit en annorlunda vecka för laget.

– Det får man vara beredd på när man spelar på den här nivån. Sen får vi tänka till när det gäller belastning på träning. Det är också upp till spelarna att vara noga med sömn och kost för att kunna rehabilitera på ett bra sätt, säger tränare Hasse Karlsson.

Tränaren kan dock glädjas åt att både Jonathan Lindberg och lagkaptenen Anton Jönsson är tillbaka i spel.

– Riktigt skönt, de är viktiga för laget både på och utanför plan, säger Karlsson.

ANNONS

Måste stoppa skyttekungen

Mot Guif handlar mycket om att få stopp på hela Handbollsligans bäste målskytt, supertalangen Eric Johansson som gjort 60 mål så här långt.

– Han är ju ett år äldre och ännu bättre än i fjol. Det säger ju en del att han tackade nej till Kiel i somras, säger Karlsson som också varnar för motståndets aggressiva försvarsspel:

– Många har haft problem med det. Vi måste hitta ett högre tempo från början men ändå inte bli sugna på att ta för tidiga lägen.

Nyförvärvet Johan Szybanow gör sin första träning under tisdagen och får komma direkt in i hetluften. Oscar Kihlstedt är krasslig och är osäker till spel trots ett negativt coronatest i dagarna.

– Han ska träna ikväll och sen får vi se. Det lutar väl åt att han åker med upp men kanske inte spelar jättemycket, säger Karlsson.

Saknas gör också skadade trion Daniel Lindroos, Lazar Petrovic och William Aronius.

– Lazar tränade under måndagen och det såg okej ut men han kan inte spela än. William får svar på röntgen på fredag för sin krånglande ljumske, avslutar Karlsson.

Läs mer: Spelet bakom värvningen av estniske storskytten

Läs mer: Han ska ersätta skadade stjärnan i HK Varberg

ANNONS
ANNONS