Varbergs tränare Hans Karlsson tror att Alingsås kan vara slitet, det blir lagets fjärde match på en vecka.
Varbergs tränare Hans Karlsson tror att Alingsås kan vara slitet, det blir lagets fjärde match på en vecka. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg möter Alingsås HK i Handbollsligan

Alingsås tuffa spelschema bör gynna HK Varberg. - Vi har en go känsla inför matchen absolut, säger tränaren Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Som alla känner till har det varit en turbulent tid i HK Varberg. Armi Pärt smittades av covid-19 under Estlands EM-kval. Det gjorde att Varbergs lag fick gå och testa sig. Pärt har nu fått klartecken att spela av lagläkaren Sverker Nilsson.

– Augusts (Gudmundsson) resultat igår var negativt så det är bara ”Jonte” Lindberg som inte spelklar utöver William Aronius och Daniel Lindroos som fortfarande är skadade.

Alingsås HK har haft en hektisk vecka

HK Varberg möter Alingsås HK på lördag och tabellfemman har haft en hektisk vecka.

– De började med att slå Kristianstad och sen Besiktas (i Istanbul, European League), men fick rejält däng mot Aranäs (läs torsdag, 18-29) . De kommer såklart vara revanschsugna på sig själva och på den insatsen. Samtidigt fokuserar vi mycket på oss själva och det vi ska göra: spela tufft försvarsspel och kontra. Givetvis, Alingsås största styrka är deras kontringsspel. Så vi måste trycka på från början och ta initiativ i matchen.

ANNONS

Kan det rentav vara skrälläge?

– Klart när de fick en sån näsbränna är de revanschsugna, men det kan sitta i benen på dem att ha spelat tre tuffa matcher innan. Vi fick ändå vara lediga.

– Samtidigt är inte det optimalt det heller. Vi fick ju stänga träningarna i början av veckan. I går, torsdag var första gången vi tränat kollektiv. Annars har spelarna fått köra två egna utepass. Det blir lite speciellt, men jag hoppas vi kan visa att vi är spelsugna. Det var ju ett tag sen vi spelade match. Vi går ut och kör och hoppas vi kan vinna.

ANNONS