HK Varberg jagar viktiga poäng mot Redbergslid

Det finns viktiga matcher och viktigare matcher. Sedan finns det HK Varbergs möte med Redbergslid.
– Vi ska fokusera på oss själva, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Det börjar dra ihop sig i bottenstriden och resultaten gick inte HK Varbergs väg i helgen. Aranäs, OV Helsingborg och Önnered vann alla sina matcher. Det noterade HKV-tränaren Hasse Karlsson.

– Jag är medveten om resultaten, men vi kan inte påverka vad som händer i de andra matcherna. Vi kan bara fokusera på vad vi ska göra och se hur långt det bär, säger Karlsson.

För Karlsson och hans mannar är det dags för en ny rysarmatch. Jumbon Redbergslid, som HKV endast har en poäng ned till, står för motståndet på bortaplan.

– Vi fokuserar på oss själva och ska försöka ta med oss det vi gjorde bra i förra matchen (seger mot IFK Ystad, 27–30). Vi har också försökt titta på Redbergslid och vad de har gjort rätt så bra i de senaste matcherna. Vi är positiva inför uppgiften, säger Karlsson och berättar om skadeläget:

ANNONS

– Det är lite osäkert med Jakob Friberg och Anton Jönsson, som inte var med senast mot Ystad. Det är lite frågetecken där. Vi får se hur det ser ut under måndagen.

I Redbergslid saknas definitivt Oskar Ysander, som fick rött kort i derbyt mot Sävehof i torsdags, enligt Karlsson. Jättelöftet Elliot Stenmalm, vars bror Philip spelade tillsammans med HKV-tränaren i Drott, saknades på grund av corona i senaste matchen.

– Han (Elliot) är antagligen tillbaka, säger Hasse Karlsson och fortsätter:

– De har mycket skytte med honom och Oskar Joelsson. Sedan har de en av ligans bästa högernior i Tobias Johansson, som alltid levererar på en bra nivå. De gäller att vi kan få stopp på de där spelarna och lägga en bra grund i vårt försvars- och målvaktsspel. Det blir väldigt viktigt för oss.

ANNONS