Jacob Friberg och HK Varberg startar serien 11 september nere i Ystad.
Jacob Friberg och HK Varberg startar serien 11 september nere i Ystad. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg först ut när Handbollsligan startar

Handbollsligan inleder med fredagsmatch. Och först ut blir HK Varberg mot Ystads IF nere i Skåne. - Ystad borta blir en bra start och att man får tufft motstånd redan i första matchen. Det ser vi fram emot, säger HKV:s tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Även fast många datum inte är spikade är spelprogrammet för Handbollsligan släppt. Och premiäromgången ser ut så här: Ystads IF-HK Varberg, Hallby-Sävehof, Skövde-Alingsås, IFK Malmö-Kristianstad, IFK Ystad-Eskilstuna Guif, Redbergslid-Aranäs och Önnered-Lugi.

HK Varberg först ut 11 september

På grund av corona-pandemin har det varit ovisst om och när ligan drar igång, men nu blir det alltså HK Varberg som spelar säsongens första seriematch den 11 september.

– Jätteskönt att ha ett datum att förhålla sig till så man kan planera försäsongen utifrån när vi börjar med träningsmatcher och generellt upplägg, säger Hasse Karlsson.

Vad gäller träningsmatcher är fem matcher redan spikade. Det blir en hemmamatch mot Alingsås, sen möter man även RIK (”den hänger lite i luften”), Aranäs, OV Helsingborg och Kungälv.

ANNONS

Matchen mot Aranäs spelas i Ätran.

– Aranäs ska ha läger där och då passar även vi på att ha aktiviteter, säger Karlsson.

Är det fler spelare väg in i truppen?

– Inte i dagsläget, men som alltid håller man lite utkik. Det händer mycket i Europa i länder med corona. Spelare blir lediga här och var, men nu planerar man mest inför uppstarten på tisdag, sen är det fokus att hitta lägenhet till killarna.

Hittills har HK Varberg värvat Armi Pärt, Karl Toom, Oscar Kihlstedt och Erlend Sund och samtliga kommer vara på plats på tisdag när HKV drar igång träningen igen.

– Det kommer bli på Athletica. Först blir det möte sen styrketräning. Sen rullar det på hela veckan till lördag.

Ingen rast eller ro alls för HKV-spelarna med andra ord.

– De har ju haft semester i fyra veckor. Vi kommer köra lite tester också. De har fått ett program som de kört under sommaren och innan de gick på semester såg det väldigt bra ut. Vi får se hur det ser ut nu, säger Hasse Karlsson.

HK Varbergs träningsmatcher

6 augusti: Alingsås (h)

11 augusti: RIK (b)

15 augusti: Aranäs (b) i Ätran

28 augusti: Ov Helsingborg (b)

1 september: Kungälv (b)

ANNONS