HK Varberg förlorade tungt mot Redbergslid IK

Avsaknaden av vinster fortsätter för HK Varberg. Torsdagens fall mot Redbergslid innebar den fjärde raka förlusten och HKV behåller jumboplatsen med sina noll poäng.

ANNONS
|

Viktiga poäng stod på spel när Redbergslids IK gästade Arena Varberg på torsdagskvällen. Inför bottenmötet hade HK Varberg ett tungt bagage med tre raka förluster.

Det var efter att Rik satte 4-1 till bortalaget på straffretur som de såg sin chans att rycka ifrån. Ett underläge på 2-7 efter sju spelade minuter var inte vad de grönklädda behövde för att få möjligheten att lämna jumboplatsen i tabellen.

– Jag vet inte vad som hände. De hade många chanser och vi lät dem få det. Vi var inte så tuffa, gjorde enkla misstag, sade den skarpe målgöraren Karl Toom efter matchen.

ANNONS

Låg under med 13-17 efter första halvlek

I nästan hela den första halvleken trampade hemmalaget tungväxlat i uppförsbacken för att ta igen det allt större glappet på resultattavlan. Hemmalaget låg stabilt en handfull bollar efter, vilket också speglade halvtidsresultatet på 13-17.

Andra halvlek inleddes med måldramatik. När Deliaune Aronius räddade gästernas andra straffläggning för matchen kunde Varberg riktigt andas Redbergslid i nacken. Men Redbergslid fick snabbt revansch när även Varberg missade att få in en straffboll. Och Varberg fortsatte att jaga och kunde kvittera till 20-20.

– När det stod 20-20 var det riktigt roligt. I dag spelade vi mer som ett lag och i andra halvlek spelade vi riktigt bra defensivt. Det måste vi ta med oss och använda oss av även i nästa match, sade Toom.

Premiär för målvaktsförvärvet Arturs Kugis

Därefter följdes en katt- och råtta-lek där Rik gång på gång återtog ledningen från kvittering, men som HVK snabbt tog igen. Med tio minuter kvar fick nykomlingen Arturs Kugis premiärspela och vakta målet i Varbergsdräkten för första gången.

– Jag vill tacka för att jag fick chansen att få tillbaka känslan. Jag har inte kunnat träna på grund av corona och det var ett halvår sedan jag spelade, sade Kugis.

Men letten från HC Vardar kunde inte rädda HVK i den här matchen. Rik ökade på sin ledning igen och den branta uppförsbacken tog sakta åter sin form innan en ny tung förlust var ett faktum.

ANNONS

– Jag behöver en-två veckor till, då ska allt vara på plats. Som målvakt vill man fånga alla bollar. Jag är ledsen att jag inte gjorde det, sade Kugis.

Läs mer: HK Varberg föll tungt i viktiga bottenmötet med Önnered

Läs mer: HK Varberg värvar landslagsmålvakten Arturs Kugis

ANNONS