HK Varberg förlorade stort mot Skövde i Handbollsligan

HK Varberg ledde nästan hela den första halvleken. Men fem slarviga minuter senare var matchen borta.
– Vi är för oskarpa och bränner för många bra lägen, säger Oscar Kihlstedt i C More

ANNONS
|

HK Varberg såg ut att ha konserverat den fina insatsen från mötet med Alingsås. Gästerna startade vasst mot Skövde och hade tidigt en tremålsledning som tvingade hemmalaget till en tidig timeout.

– Vi spelar riktigt bra första 25 minuterna och borde ha lett med några mål, säger Hasse Karlsson.

Skövde satte in ett ryck i slutet av första halvlek med sex mål sista fem minuterna. Trots att underläget i paus bara var tre mål kändes det som att det var där matchen avgjordes.

– Det är så mot topplagen. Det gäller att vara bra i 60 minuter och kliniska hela vägen. Men det blev alldeles för mycket missar, säger Karlsson.

ANNONS

Skövdes målvakt briljerade

Skövdemålvakten Håvard Åsheim stod för 15 räddningar, vilket vittnar om att siktet inte var rätt inställt hos Varbergsspelarna.

– Vi kommer till en hel del sexmeterslägen. Jag missar själv en del från nio meter som jag borde sätta och Skövde straffar oss för det, säger Oscar Kihlstedt i C More.

Om chansen fanns inför andra så försvann den snabbt. Mitt i den andra halvleken rasade siffrorna iväg och som mest ledde Skövde med elva bollar (28-17).

– Vi bommar något hejdlöst framåt under hela matchen och då är det svårt att vinna till slut. Sen maler Skövde på i andra och då är de bra, säger Hasse Karlsson.

Slutsiffrorna skrevs till 30-22 till Skövdes fördel. I andra halvlek luftades bänken rejält och alla utespelare fick speltid. I mål fick Viktor Bergström chansen under andra halvlek men sänktes av ett hårt skott mitt i ansiktet.

– Det verkar inte vara någon fara med honom, det var bara lite näsblod, säger Karlsson.

Varför rinner det iväg i andra halvlek?

– Det handlar lite om rutin, man måste kunna dra i handbromsen när det behövs och utnyttja när vi leder i första att kunna gå ifrån till några mål till.

ANNONS

Nu väntar ett ruskigt viktigt dubbelmöte med Hallby för HK Varberg. Båda lagen står på åtta poäng, HK Varberg har spelat en match mindre.

– Det är extremt viktiga matcher, vi ska bara ha fyra poäng där för att vara med på riktigt, säger Oscar Kihlstedt.

Läs mer: HK Varberg skrällde mot Alingsås

ANNONS