HK Varberg förlorade mot Hallby

Bottenmöte med Hallby. Då blev det förlust med 25–27 för HK Varberg.
– Vi missar alldeles för mycket för att vinna, säger mittsexan Jacob Friberg.

ANNONS
|

Både HK Varberg och Hallby hade spelat ihop åtta poäng och låg i botten av tabellen när lagen drabbade samman Arena Varberg.

De följde varandra åt i en kvart i första halvlek, ställningen var 5–5. Men tre HKV-misstag och kontringar senare ledde Hallby med tre mål.

Hasse Karlsson valde att ta timeout. Utan att få önskad effekt.

Hallbys defensiv var vass. Bland annat hade storskytten Karl Toom, som varit i kanonform, svårt att komma till lägen och dessutom lyckades HKV knappt kontra en enda gång före paus.

– Vi slarvar för mycket igen. Det är för många tekniska fel. Det går inte. Vi har inte så många kontringsmål, men det har de. Det handlar om att springa, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS

Karl Toom kom inte alls till sin rätt.

– I dag saknade han power i satsningarna. Han tvekade för mycket och letade svåra inspel till linjen. Han ska skjuta.

I slutet av den första halvleken ryckte hemmalaget upp sig. Offensivt visade HKV:s mittsexa Jacob Friberg vad han gick för. Linjespelaren satte fyra av fem lägen, varav ett från kanten, de första 30 minuterna.

– Det är som att se en enhörning i skogen, sällsynt. Det är klart att det är kul, men det är värt lika mycket som att jag gör det från linjen. Jag gör hellre mål och vinner, säger Friberg om sitt avslut ur snäv vinkel.

Under matchens gång hade Friberg också en tät dialog med hjälptränaren Staffan Olsson, som satt på läktaren.

– Han kommer med en hel del nyttiga tips. Eftersom jag sitter på bänken och byter anfall mot försvar så kan Staffan säga det till mig och sedan kan jag kommunicera det till den som bestämmer på planen.

13–14 var ställningen paus.

Varberg och Hallby fortsatte att följa varandra åt. På bänken röt Hasse Karlsson till. Han var trött på att se sina mannar göra misstag framåt som resulterade i kontringar åt andra hållet.

Hallby gjorde ett ryck. Halvvägs in i andra halvlek stod det 18–20. Då gjorde Arturs Kugis en mycket viktig dubbelräddning och ledningen var skör. Hemmalaget kvitterade med elva minuter kvar och det var upplagt för dramatik.

ANNONS

Men Oscar Kihlstedt visades ut och Hallby gick återigen upp i tvåmålsledning. Jönköpingslaget kunde hålla undan – trots dubbla utvisningar.

Matchen slutade 25–27. HKV möter Hallby igen på lördag.

– Vi tar inte tillräckligt bra beslut i anfallsspelet för att slå dem. Vi får en boost före halvtid, men vi gör det för lätt för dem i vårt anfallsspel. Bakåt står vi ganska bra och Arturs (Kugis) har en del räddningar. Det gäller att stoppa in näsan ännu mer. Det är det som är handboll, säger tränare Hasse Karlsson.

Tränaren tillägger:

– Det är ingen stress över någonting i tabellen. Vi får försöka ta tillbaka de här två poängen på lördag.

Jacob Friberg:

– Vi missar alldeles för mycket för att vinna. Det går inte att missa så mycket om man ska vinna, säger mittsexan och fortsätter:

– Vi är ett gäng där nere som fajtas för att vara kvar i den här ligan. Alla matcher är viktiga, speciellt när vi ligger på samma poäng. Därför är den extra sur. Vi har dem på lördag igen. Revansch.

ANNONS