HK Varberg föll tungt i viktiga bottenmötet med Önnered

Bra med i första. Sen en katastrofal andra halvlek. Till slut var HK Varberg inte ens nära poäng i bottenmötet med Önnered som till slut vann med 32-25 (15-14)

ANNONS
|

HK Varberg borde ha lett det viktiga bottenmötet i halvtid och det med besked. Försvarsspelet satt där det skulle under inledningen, men de tekniska felen haglade i offensiven.

– Vi ska ju leda med 6-0 i början av matchen och då kanske den här matchen slutar annorlunda, sa tränare Hasse Karlsson.

Men underläget var trots allt bara ett mål stort inför den andra halvleken. Då kom raset.

– Vi får en taskig start på andra halvlek och sen börjar vi chansspela trots att det är lång tid kvar av matchen. Jag förstår inte varför, sa lagkaptenen Anton Jönsson.

ANNONS

Önnered kom igenom i anfall efter anfall. Första tio minuterna av andra halvlek innehöll en HKV-räddning och mål i resten av hemmaanfallen.

Reservmålvakten stängde igen

I andra änden var det nästan tvärtom när reservmålvakten Mattias Skogberg utvecklades till ett spöke.

– Vi gör mängder med tekniska fel, det är där vi förlorar matchen. Vi måste jobba på att få väck dem, sa Anton Jönsson.

Hur svårt är det?

– Det är svårt, vi vill ha fart och fläkt och spela en snabb handboll och då blir det tekniska fel. Samtidigt måste vi kunna lära oss av våra misstag under matchen. Vi gör samma misstag gång på gång, sa Jönsson och fortsatte:

– Det är ingen som slår bort en boll med flit men om man gör samma misstag om och om igen så kanske man borde börja tänka till.

Nästan ingen vågade

I slutet av matchen var det bara Ram Turkenitz och Oscar Kihlstedt som visade mod av niometersspelarna. Norske Erlend Sund, som var så bra mot Malmö, vågade knappt titta mot mål.

– Det går snabbt, de får några måls överläge och då är det tufft för oss. Jag tycker ändå att vi kämpar på bra, sa Hasse Karlsson och fortsatte:

ANNONS

– Det tar lite tid att spela ihop laget, men vi spelar med för stor risk. Vi har nästan för bra självförtroende och spelar bort bollen i onödiga lägen.

Förlusten innebär att HK Varberg tar över jumboplatsen från just Önnered i den tre matcher unga tabellen.

– Det går snabbt i den här serien, oavsett vilket lag man möter. Än så länge motsvarar vi i alla fall förväntningarna och ligger sist, avslutade Karlsson.

ANNONS