HK Varberg blev överkört av Sävehof i Handbollsligan

Att HK Varberg tog poäng av Sävehof i söndags var svårt att förstå i returen. Det var total överkörning från hemmalagets sida.
– Det är uselt, rent ut sagt, säger Jonathan Lindberg i C More.

ANNONS
|

Efter söndagens kryss där Sävehof tappade en sexmålsledning var det ett revanschsuget hemmalag som satte full fart. Och den här gången blev det aldrig jämnt. Långt därifrån.

– Det är som natt och dag jämfört med i söndags, säger tränare Hasse Karlsson och fortsätter:

– Vi började ändå helt okej, men sen blev det rörigt med alla utvisningar. Vi gjorde lite tekniska fel direkt efter det och sen slutade vi göra det vi skulle, det rann iväg.

I paus ledde hemmalaget med hela 18-8!

– Det finns inte så mycket att säga, vi bommar lägena som vi kommer till och i hälften av anfallen kommer vi inte ens till avslut, säger Jonathan Lindberg i C More.

ANNONS

Målvaktsbyte i paus från HKV

I andra halvlek fick Calle Deliaune Aronius chansen i mål istället för Arturs Kugis. Men han kunde inte heller hålla nere siffrorna.

– Vi är 4-5 klasser sämre än Sävehof, det är inte mycket som stämmer. Vi får ingen träff i försvaret och (Jonathan) Edvardsen får göra som han vill, säger lagkapten Anton Jönsson i C More och fortsätter:

– Handboll är en kontaktsport. Vi måste smälla på för att få stopp på deras offensiva spelare och det gör vi inte.

Just Jönsson var ett av ytterst få glädjeämnen. I skadade, och febersjuke, Hampus Dahlgens frånvaro gjorde Jönsson sex mål från kanten.

– Det var tätt mellan matcherna men så var det för båda. Sävehof kunde hantera det klart bättre, vi var kanske för nöjda efter senaste mötet och hade glömt av vad som krävs, säger Hasse Karlsson.

Sävehof fortsatte att ösa på matchen igenom och till slut blev det förlust med fjorton mål, 35-21.

– Det är synd för målskillnaden, men vi får försöka glömma det. Det är en viktig match på söndag mot Guif, säger Hasse Karlsson.

Jonathan Lindberg avstängd

I den nyckelmatchen får han och laget dock klara sig utan Jonathan Lindberg som drog på sig årets andra röda kort och därmed är avstängd.

ANNONS

Däremot kan Karlsson glädja sig åt att Daniel Lindroos gjorde sin första match efter handskadan.

– Absolut, det är kul men han behöver komma in i det mer. Det syntes tydligt idag, men det viktigaste är att han är tillbaka.

Läs mer: Tog viktig poäng i söndags

ANNONS