Karl Toom var helt suverän den här lördagen och gjorde tolv mål.
Karl Toom var helt suverän den här lördagen och gjorde tolv mål. Bild: KRISTER ANDERSSON

HK Varberg överraskade och vann mot Alingsås

Två träningar på en dryg vecka och hela truppen coronatestad. Det borde inte vara någon perfekt uppladdning.
– Det här är den bästa känslan som finns, säger Karl Toom efter skrällsegern mot Alingsås.

ANNONS
|

Ja frågan är vilken uppladdning som är värst? Att ha hela truppen isolerad i väntan på svar på coronatester eller att göra sin tredje match på fem dagar.

Av matchen att döma var svaret ganska enkelt.

– Det märktes att vi hade lite mer power och energi sett över 60 minuter, säger Hasse Karlsson.

Med åtta minuter kvar var matchen helt jämn. HK Varberg hade tappat en tremålsledning och allt stod och vägde. Då klev matchens gigant fram ännu en gång.

Tolv mål från Karl Toom

Karl Toom dundrade in tolv mål under matchen och var överlägset bäst på plan. Han gjorde också de viktiga målen till 27-26 och 28-26 som i slutändan avgjorde.

ANNONS

– Det känns otroligt, jag hade ett riktigt bra flow. Kan jag fortsätta så här så vore det väldigt bra, säger matchvinnaren.

Inte nog med att han avgjorde, utan Karl Toom hade matchen varit avgjord redan i paus, men till Alingsås fördel. Av HK Varbergs 14 första mål gjorde han åtta.

– Jag tycker ändå att vi startade bra, vi har haft mycket problem i inledningen av matcherna det senaste. Försvaret var mycket bättre, ofta släpper vi in en bit över 30 mål och idag blev det bara 28, säger Toom.

Hur har den här veckan varit?

– Ingen visste hur det skulle bli. Ingen visste om vi skulle kunna spela matchen idag förrän i förrgår, så självklart har det varit jobbigt.

Men energinivån var högre hos ett utvilat HK Varberg än hos Alingsås som gjorde sin tredje match sedan i tisdags, varav en dessutom var i Turkiet.

– Två bonuspoäng får man väl kalla det i slutändan och nu hakar vi på de andra lagen. Vi ville inte sitta efter den här matchen och ha några ursäkter. Vi har inte kunnat träna som vanligt men energin var det inget fel på, säger Hasse Karlsson.

ANNONS

Målvakten klev fram i andra halvlek

I andra halvlek fick Karl Toom hjälp av Calle Deliaune Aronius som matchvinnare. Målvakten räddade inte mycket under de första 35 minuterna, men var sedan formidabel.

Var du nära att byta ut honom?

– Ja det var jag, tanken fanns där. Samtidigt vet jag ju att Calle kan komma in i det. Men lite huvudvärk fanns, det måste jag säga, säger Hasse Karlsson.

Segern, som till slut skrevs till 30-28, tar nu HK Varberg upp på åtta poäng i det otroliga getingbo som bottenstriden ser ut att bli.

– En fantastisk prestation av oss. De som har spelat mycket är helt slut och det är så det ska vara, avslutar Hasse Karlsson.

Läs mer: ”Karl Toom är den bästa skytten som spelat i HKV”

Läs mer: Jonathan Lindberg missade matchen med corona

ANNONS