Hasse Karlsson stannar som tränare i HK Varberg. Nästa säsong kommer han att assisteras av Simon Aulén.
Hasse Karlsson stannar som tränare i HK Varberg. Nästa säsong kommer han att assisteras av Simon Aulén. Bild: Ludwig Billengren

Hasse Karlsson fortsätter i HK Varberg – Simon Aulén ny assisterande tränare

Hasse Karlsson har skrivit på. Han stannar i HK Varberg. Nästa säsong kommer huvudtränaren att ha tidigare HKV-spelaren Simon Aulén vid sin sida.
– Det känns jättebra, säger Karlsson.

ANNONS
|

Hasse Karlsson har varit i HK Varberg ett par år nu. Fler kommer det att bli.

Han satt på utgående kontrakt efter uttåget ur handbollsligan. Där och då var det höljt i dunkel om Karlsson skulle bli kvar. Men egentligen fanns det inga frågetecken.

– Vi har varit muntligen överens ganska lång tid, men vi har prioriterat en del annat i stället för att få den här sista pusselbiten på plats. Det har känts självklart ända sedan jag fick frågan. Jag vill fortsätta den häftiga resan vi har gjort med klubben. Jag tycker att det är en väldigt fin förening med många hårt arbetande människor, såväl ideella som anställda, säger Karlsson.

ANNONS

När fick du frågan första gången?

– Det är den här sidan året, men då var det en intensiv period med mycket matcher. Vi var muntligen överens och visste var vi hade varandra. Det är skönt att allt är spikat.

Karlsson har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på förlängning över ytterligare ett år. Nästa säsong kommer dock inte att ledarstaben att se exakt likadan.

Tidigare HKV-spelaren Simon Aulén är ny assisterande tränare i klubben. Hans avtal sträcker sig över ett år. 31-åringen avslutade sin karriär inför säsongen 2020/2021 och har sedan dess arbetat i föreningens ungdomsverksamhet.

– Jag är jätteglad och ödmjuk för möjligheten. Jag ska göra allt jag kan för att bidra på bästa sätt, säger Aulén.

Han fortsätter:

– Jag kommer att ha kvar min roll i ungdomsverksamheten. Det gör att vi som förening får en röd tråd från seniorlag till ungdomsverksamheten. Jag tycker att det är ett kanonbra steg i vår utveckling. Jag blir en länk mellan U- och A-lag.

En assisterande tränare som ständigt är närvarande blir en liten skillnad från den gångna säsongen. Då var Karlsson i mångt och mycket ensam vid sidlinjen, även om legendaren Staffan Olsson fanns med på ett hörn.

ANNONS

– Det fungerade jättebra med Staffan. Han har bidragit med väldigt mycket i vår elitgrupp, för mig personligen och för killarna i laget, säger Karlsson och fortsätter:

– Under en match så är det bra att ha med sig två ögon till. Samtidigt har man ofta en matchplan där det finns en plan A, B och C på förhand. I dagens digitala värld finns det lösningar på det mesta, men nu kör vi på det här spåret till kommande säsong, säger Karlsson.

Kommer Staffan att vara kvar på något sätt?

– Vi har fortfarande kontakt och snackar på telefon. Mer än så är det inte just nu.

Det har hänt en del på spelarfronten sedan HK Varberg ramlade ur handbollsligan. Spelare som Karl Toom, Armi Pärt, Hampus Dahlgren, Anton Jönsson och Jonathan Lindberg har lämnat. De har ersatts av yngre förmågor, exempelvis Axel Skoog, Linus Lindberg och Julian Sjögren.

HKV:s målsättning 2021/2022 är att tillhöra toppskiktet av allsvenskan. En utmanande uppgift medger Karlsson.

– Vi vill vara med bland de fyra bästa lagen och ha möjligheten att ta oss tillbaka. Det är vad vi strävar efter, men det kommer att bli jättetufft. I allsvenskan behöver man ofta ta förstaplatsen. De som lyckats göra det de senaste åren har knappt tappat några poäng. Att kvala sig upp är tufft, men vi har lyckats med det tidigare, säger Karlsson.

ANNONS

Läs mer: Succéspelare stannar i HK Varberg

ANNONS