HK Varbergs Hampus Dahlgren är med i MEP-laget i Handbollsligan för sin insats i oktober.
HK Varbergs Hampus Dahlgren är med i MEP-laget i Handbollsligan för sin insats i oktober. Bild: Bildbyrån

Hampus Dahlgren med i månadens MEP-lag i Handbollsligan

Hampus Dahlgrens spelarinsats på planen har betalat sig. Han är för första gången utsedd till Handbollsligans MEP-lag för prestationen i oktober.

ANNONS
|

En handbollsmånad är över och en ny tar vid. Och som alltid utses MEP-laget, most effective players, i Handbollsligan. Det statistiska poängsystemet är enkelt: Spelarna får poäng om de gör något bra, medan de får avdrag för till exempel en utvisning. Med 3,7 poäng är Hampus Dahlgren med i MEP-laget baserat på matcherna i oktober.

– Det är självklart kul att få en egen utmärkelse personligen, men jag har inte så mycket fokus på det ändå. Jag fokuserar på att vinna matcher med laget, säger HKV:s vänstersexa som får utmärkelsen för första gången.

Enligt Dahlgren har han utvecklats som spelare sedan förra säsongen, då han själv tyckte att han gick ”lite fram och tillbaka”.

ANNONS

– Först och främst känner jag att jag har presterat ganska jämnt under flera matcher i rad. Jag har hållit en jämn nivå, vilket är roligt. Men det är otroligt många bra spelare i ligan. Jag hade lite tur att kunna prestera bra i många matcher under samma månad. Det jag kan ta med mig personligen är att min individuella prestation ändå går framåt.

Och nu vill Dahlgren fortsätta att hålla den jämna nivån och kämpa för att ta laget till vinst.

– Jag ska vara ödmjuk, träna hårt varje dag och försöka att bli bättre varje dag. Fightas och försöka vinna matcher. Det är då vi presterar som bäst, inklusive jag själv, säger Hampus Dahlgren.

Läs mer: HK Varberg chanslöst mot IFK Kristianstad

Läs mer: Daniel Lindroos skadad – Tygesen gjorde comeback

ANNONS