Hampus Dahlgren kom till HK Varberg 2019 från HIF Karlskrona.
Hampus Dahlgren kom till HK Varberg 2019 från HIF Karlskrona. Bild: AVDO BILKANOVIC

Hampus Dahlgren lämnar HK Varberg

Två säsonger i HK Varberg fick räcka för Hampus Dahlgren. - Det är klart att jag lämnar Varberg. Det stämmer, säger han.

ANNONS
|

Lagkaptenen Anton Jönsson slutar. Likaså veteranen Jonathan Lindberg och Oscar Kihlstedt har flyttat tillbaka till Finland och ska bli pappa. Nu försvinner ytterligare en spelare från HK Varberg.

Vänstersexan Hampus Dahlgren, som kom till HK Varberg 2019 från HIF Karlskrona, väljer att gå vidare i sin handbollskarriär.

– Först och främst var det tråkigt att vi åkte ur Handbollsligan. Jag har trivts väldigt bra, både i laget och i staden. När det blev Allsvenskan så fick man snabbt fundera på vad man ville göra framöver, säger Hampus Dahlgren och fortsätter:

– Handbollen styr ju mig så jag bestämde mig därför att skulle något mer sportsligt locka är jag redo för en diskussion.

ANNONS

Så att ni åkte ur Handbollsligan är huvudorsaken?

– Inget var tvunget så, att jag skulle lämna om det blev Allsvenskan, men anledningen blev lite större om det skulle komma erbjudande från annat håll, förklarar Hampus Dahlgren.

Känner du att du fått tillräckligt med speltid från Hasse Karlsson?

– Jag är tacksam till HK Varberg och jag känner att jag tagit kliv denna säsongen genom förtroende från Hasse. Den kommunikationen har inte varit dålig.

Vad minns du bäst under de här två åren i klubben?

– Svår fråga. Även om det inte blivit så många vinster, det har ändå varit en del goa vinster, framför allt detta året har vi tagit fina skalper. Till exempel Aranäs när vi slog dem hemma i derbyt.

Hampus Dahlgren, född 1997, är bara detaljer från en ny klubb, men han är hemlighetsfull kring kommande adress.

– Det kan jag inte svara på för det är inte riktigt klart än.

Men handlar det om en månad eller är det dagar?

– Jag tror det är dagar i så fall.

Tidigare sa du att ”om något mer sportsligt locka är du redo för diskussion” - då handlar det om en klubb i Handbollsligan?

ANNONS

– Det får vi se om några dagar...

ANNONS