Tränare Hasse Karlsson gläder sig åt att HK Varberg lyckats knyta till sig Linus Lindberg.
Tränare Hasse Karlsson gläder sig åt att HK Varberg lyckats knyta till sig Linus Lindberg. Bild: KRISTER ANDERSSON

Finländske landslagsspelaren Linus Lindberg klar för HK Varberg

HK Varberg fortsätter att satsa på unga spelare.
Nu har klubben gjort klart med den finländske landslagsspelaren Linus Lindberg, 22.
– Det känns jäkligt intressant, säger vänstersexan.

ANNONS
|

HK Varbergs värvningsstrategi följer samma mönster. Oskar Davidsson, Julian Sjögren och Axel Skoog är alla lovande spelare med meriter från U-landslag och klubben fortsätter på den inslagna vägen med värvningen av Linus Lindberg, 22, som skrivit på ett tvåårskontrakt.

Den finländske vänstersexan har spelat för både A- och U-landslaget. Tränare Hasse Karlsson ser potential i kantspelaren.

– Det känns kanonbra. Det är en till ung spelare som vill mycket med sin handboll. Han har redan kommit långt i sin utveckling. Att han vill komma till oss känns jätteskoj. Jag tror att han kommer att passa in perfekt på kanten tillsammans med Julian Sjögren, säger Karlsson.

ANNONS

Lindberg kommer från Karis och hans senaste klubbadress är BK-46. Kantspelaren ser fram emot att pröva lyckan i ett annat land.

– Det känns jätteintressant att flytta utomlands. Jag tror att jag kommer att utvecklas mycket och jag tror att serien kommer att passa mig bra, säger Lindberg och fortsätter:

– HK Varberg var jättetydliga med vad de ville, att de har en ambition om att sig upp i handbollsligan igen. Jag vill bidra så mycket som möjligt till det.

Stämde av med Ola Lindgren

HK Varberg tog dessutom referens på Lindberg från en handbollslegendar. Klubben stämde av med Ola Lindgren, som är finländsk förbundskapten.

– Vi har sett en del matcher och fick ett tips om honom. Sedan har vi haft lite dialog med Ola Lindgren som har följt honom i landslaget. Det kändes på något sätt viktigt. Det han sa kombinerat med det vi sett gjorde att det kändes bra, säger Karlsson, som understryker att det inte var Lindgren som tipsade om Lindberg.

Det dröjer dock ett tag till dess att Lindberg ansluter till sitt nya lag. Först ska han ha semester och sedan väntar lite försäsongsträning på egen hand. Den 20 juli, efter sommaruppehållet, får finländaren träffa sina lagkamrater ”på riktigt”. Och Varberg, det blir en ny bekantskap för honom. På grund av pandemin har han inte kunnat besöka sin nya hemstad.

ANNONS

– Det är lite speciellt. Helst hade man velat hälsa på innan man skriver på. Men jag fick ett jättebra intryck efter att jag hade varit i kontakt med Hasse och några andra från klubben, säger Lindberg.

HK Varberg letar niometersspelare

Samtidigt som pusselbitarna börjar falla på plats så fortsätter HKV sondera marknaden efter fler intressanta spelare.

– Vi tittar på att försöka få in någon niometare till. Men det ska vara rätt och det är tuff konkurrens om spelarna. Det känns ändå som att vi har kommit långt för att vara ganska tidigt. Vi har lite is i magen, säger Karlsson.

Läs mer: Lämnade HK Varberg – flyttar till en av världens bästa ligor

ANNONS