Förbundskaptenen gläds åt Lagergrens comeback

Albin Lagergren spelar igen efter sin hjärnskakning. Ett besked som glädjer nye förbundskaptenen Glenn Solberg inför OS-kvalet.
– Väldigt positivt att se, säger han.

ANNONS
|

Högernian Albin Lagergren missade stora delar av handbolls-EM i januari på grund av karriärens tredje hjärnskakning. Han kom tillbaka och spelade två matcher i mellanrundan i Malmö, men missade sedan den betydelselösa avslutningen mot Island på grund av huvudvärk.

Väl tillbaka i tyska klubblaget Magdeburg har problemen fortsatt för Lagergren och han har inte kunnat spela – förrän den gångna helgen. Lagergren var med och gjorde två mål när Magdeburg bortaslog franska Nantes i EHF-cupen.

– Och han kände sig bra efteråt, jag var i kontakt med honom kort. Väldigt positivt att se, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.

Norrmannens första uppdrag på jobbet blir OS-kvalet i Berlin där Tyskland, Algeriet och Slovenien väntar 17–19 april. Av spelarna som missade EM är högersexan Mattias Zachrisson fortsatt borträknad efter sin axeloperation, medan vänstersexan Hampus Wanne är tillbaka i spel i Bundesliga. Mittsexan Jesper Nielsen skadade sig i EM och är fortfarande inte spelklar, men någon fara för OS-kvalet ska det inte vara.

ANNONS

Kim Andersson och Niclas Ekberg, som båda tackade nej till EM på grund av familjeskäl, har än så länge inte gett besked om eventuellt spel i OS-kvalet.

Glenn Solberg presenterar kvaltruppen den 24 mars.

ANNONS