EM-inspirerat HKV är på revanschjakt

Handbolls-EM ger ringar även på det allsvenska vattnet. Men det är inte säkert att det bjuds på någon ny anfallskombination mot Country. – Jag vill hellre hitta tillbaka till grunderna än fokusera på nya saker, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Handboll: Allsvenskan

Sveriges EM-succé har ju knappast undgått någon vid det här laget. Självklart har även spelarna i HK Varberg hunnit njuta av underhållningen.

– Det har blivit en del, en match varje dag nästan. Det är alltid lärorikt att kolla på bra handboll och vi har hittat en del som vi kan träna på, säger Tobias Bengtsson.

För utöver att njuta av Sveriges framfart har Hasse Karlsson fokuserat på en detalj i anfallsspelet.

– Sättet som Norge trycker på vid avkast och som de kontrar på är något som man lockas av. Det är ju dumt att inte lära sig av de bästa, men sen gör man inte det över en natt, säger Karlsson och fortsätter:

ANNONS

– Efter förra matchen så kände jag att vi provade saker som inte riktigt satt än och det får jag ta på mig.

För första gången under säsongen har HK Varberg två raka förluster och med dem har laget tappat greppet om förstaplatsen i Allsvenskan.

– Jag vill komma igång igen och hitta formen och vi har nog känt så i hela laget, att vi inte får ut det vi kan och det vi kräver av varandra. Det ska vi ändra på mot Country, säger Tobias Bengtsson.

Kapten Bengtsson har spelat mer sparsamt den senaste tiden, men i onsdagens match kan han tvingas till mer offensivt ansvar.

– Det är lite frågetecken för Gabriel (Gegerfeldt), han fick en smäll mot Önnered och sen landade han på samma ställe senast. Vi får se efter dagens träning (läs tisdag) hur det blir, säger Karlsson.

Om Gegerfelt inte kan spela så ersätts han av EM-stjärnan Albin Lagergrens lillebror Adam i matchtruppen.

– Han var uttagen någon gång förra året också, men jag tror inte han var inne på plan, säger Karlsson.

Trots att HK Country parkerar på näst sista plats så förväntar sig laget en tuff match i Idrottshallen.

ANNONS

– Har vi en jävla inställning så vinner vi. Vi vill ta revansch, både för oss själva och för all publik som kommer och betalar för att kolla på oss, säger ”Tobbe” Bengtsson.

ANNONS