Efter coronafall: Matchen mellan IK Sävehof och HK Varberg ställs in

HK Varbergs Armi Pärt har testats positiv för coronaviruset. På grund av tidigare coronafall i IK Sävehof och den osäkra smittpridningen i Varbergslaget ställs söndagsmatchen på Partille Arena in.

ANNONS
|

HK Varberg skulle på söndagen ta sig an IK Sävehof borta på Partille Arena. Så sent som i torsdags fick klubbarna klartecken att matchen kunde spelas, trots de tidigare coronafallen bland Sävehofs spelare. På lördagen kom nya bud – matchen blir inte av.

– Sävehof hade ju en inställd match i onsdags när de skulle möta Kristianstad. De hade bekräftade coronafall och har haft flera symtom tror jag. Vi hade ju Karl Toom och Armi Pärt som testades och vi fick tillbaka ett positivt test på Pärt. Det gör ju också att smittspridningen hos oss är lite osäker just nu, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS

Alla i HK Varberg ska coronatestas

Nu måste alla i HK Varberg testas. I samråd med lagläkare Sverker Nilsson är måndagens och tisdagens träningar inställda. På onsdag väntar coronatester för samtliga.

– Är det negativa resultat så tränar vi igen. Inte Armi då, han måste vänta tio dagar. Men vi får bara avvakta och se. Armi mår bra, det är det viktigaste.

Hasse Karlsson har tidigare uttalat sin kritik mot att spelet i Handbollsligan fortgår. Det här, tycker han, är ytterligare ett exempel på att ligan borde pausas.

– Det är ett ytterligare tecken på att det just nu inte går åt rätt håll. Nu är vi drabbade också. Jag menar, fotbollslandslaget upplever att de har levt i en bubbla, men de fick det i alla fall. Och det är skillnad hos oss för spelarna har vanliga jobb och sådär.

Är du själv rädd för att bli smittad?

– Det är klart att man inte vill ha det, men rädd vet jag inte om jag är. Jag försöker vara noggrann. Men det är klart, det blir ju lite mer påtagligt nu när det har kommit så nära, säger Hasse Karlsson.

Läs mer: Ny storförlust för HKV – föll mot Eskilstuna Guif

ANNONS
ANNONS