Varbergs Filip Andersson Moberg fick ledas av planen med ispåse runt knäet.
Varbergs Filip Andersson Moberg fick ledas av planen med ispåse runt knäet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Dubbla smällar för HK Varberg mot seriens jumbo

Den ena gjorde comeback. Den andra hade spelat färdigt halvvägs i matchen. Både William Aronius och Filip Moberg Andersson fick lämna hallen som besvikna förlorare. - Surt och för jävla dåligt att släppa in 35 mål mot det här laget, säger William Aronius.

ANNONS
|

I förra omgången mot Rimbo Roslagen hade HK Varberg inte ställt in siktet. Mot tabellsista-laget Kärra HF, som i snitt släppt in 33 bollar per match, fanns det möjlighet att skaffa sig viktiga poäng och stärkt självförtroende.

Men det blev inte så.

35-34 på tavlan till Kärra - och en ny smäll för Hasse Karlsson och hans gäng.

– Det känns som självförtroendet gått rakt ner i backen. För en och en halv månad sen gjorde vi en fantastisk match mot Kungälv i absolut toppklass. Sen förlust mot Helsingborg och Rimbo. Vi försöker var peppande och stöttande, men det måste komma inifrån. Man måste brinna för det, säger en besviken HKV-tränare.

ANNONS

Åtta minuter in i matchen såg planen ut att gå åt HK Varbergs håll. 5-2-ledning och redan då hade målvakten Carl Deliaune Aronius hunnit med tre räddningar.

Men det dröjde inte länge innan Kärra hade gått ikapp till 7-7 och när Leo Gegaj gjorde sitt fjärde mål och 9-8 till gästerna var det dags för Hasse Karlsson att ta time out.

Där och då fick William Aronius beskedet att han skulle in.

– Nu känns det mest jobbigt, men visst var det kul att komma tillbaka och spela handboll igen. Det är några veckor sen. Jag tror det var mot Kungälv borta. Jag har haft problem med knäet och bara gjort två och en halv träning. Det var inte meningen att jag skulle spela så mycket, men sen så gick ju Filip sönder, säger William Aronius.

Filip Andersson Moberg skadad

Kärra hade överraskande 17-17 in till halvtidsvilan. Några minuter innan dess hade Varbergs Filip Andersson Moberg gått sönder. Han föll ihop på golvet och sjukvårdaren Anna-Lena Sivertsson var snabbt framme med en ispåse som krossades och sedan lindades intill högerknäet.

William Aronius gjorde comeback men hade bara två och en halv träning i benen.
William Aronius gjorde comeback men hade bara två och en halv träning i benen. Bild: Mattias Nilsson

Det var färdigspelat för mittnian som då tillsammans med Jacob Friberg, gjort flest mål för hemmalaget (5).

– Det ser väl inte alls bra ut. Ett jättetungt avbräck så klart, men vi får väl avvakta och se, säger Hasse Karlsson.

ANNONS

I början av andra halvlek gjorde William Aronius 18-17 och även Linus Lindberg skördade framgång i sitt skytte flera gånger om.

HK Varberg ledde med 25-24 efter Erlend Sunds mål, men sen fick Kärra nya krafter. Målvakten Abdul Alayyan började plocka räddningar och Noa Zubac visade sig bli svår att stoppa för varbergarna. 29-26 gjorde han på straff men HK Varberg reducerade två gånger om med en spelare mer på planen när Kärra åkte på en utvisning för många spelare på planen.

– Det såg väl rätt jobbigt ut när de hade tremålsledning (34-31) men man fortsätter ändå kriga hela vägen, säger William Aronius.

Med åtta sekunder kvar bombade Morten Damgaard in 34-35 - men närmare än så kom inte Varberg - som lär få kämpa nu om varje millimeter om det ska bli kval längre fram i vår.

Läs mer: William Aronius skadad - ser ut att missa säsongsinledningen

ANNONS