Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Drott-spelaren Gustav Jönne kommer spela för HK Varberg de närmaste två säsongerna. Foto: HP/arkiv

Drott-talangen väljer HK Varberg

HK Varberg har gjort klart med sin första värvning inför nästa säsong. - Det känns som rätt beslut och jag kommer till en bra grupp, säger HK Drotts Gustav Jönne.

I sommar fyller Gustav Jönne 19 år och det är en talangfull mittsexa som mäter 194 centimeter över havet som nu lämnar Halmstad efter spel i både Drott och Halmstad Handboll.

- Det blir spännande med något nytt. Sedan kommer man ju sakna det gamla gänget också, säger Gustav Jönne.

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med HKV. Ett lag som han varit uppe och sett, både i seriespelet och det dramatiska kvalet mot HIF Karlskrona.

- Varberg var mest konkret och var de som hörde av sig. Det är en bra klubb att gå till med en duktig tränare och bra spelare, säger Gustav som känner sig mogen att ta steget upp från division 1.

- Det kommer vara skillnad i snabbhet och tempo, men det blir kul att testa, säger Jönne.

Tränaren Hasse Karlsson är nöjd över att HKV:s första värvning blev just Gustav Jönne.

- Vi är jätteglad att Gustav vill komma hit. Han har gjort det bra i Drott har säkert haft många ögon på sig. Han är stabil i både försvar och anfall och är en spelare med stor utvecklingspotential.

Karlsson fortsätter:

- Han är vältränad för sin ålder och man vet aldrig vad som kan hända bara över en sommar. Han kan ta ytterligare steg genom att träna med oss och jag tycker nog förbundskaptenerna i U21-landslaget borde ha ögonen på honom.

Gustav Jönne säger att flytten till Varberg troligtvis sker i slutet av sommaren.