Ystads IFs målvakt Niklas Kraft under handbollsmatchen mot Kristianstad den 27 augusti.
Ystads IFs målvakt Niklas Kraft under handbollsmatchen mot Kristianstad den 27 augusti. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Den levande väggen väntar i Ystad

Profilstarka Ystads IF är vad som väntar HK Varberg i seriepremiären av Handbollsligan 2020/21. - Skulle vi få med oss en poäng vore det en praktskräll, säger tränaren Hasse Karlsson.

ANNONS
|

Äntligen drar handbollssäsongen igång. HK Varberg har fullt manskap med ner till Skåne med undantag för två spelare, Morten Damgaard (opererad för ljumskbråck) och Lazar (en muskel i baksidan).

– Morten blir borta några veckor till och Lazar ska försöka komma igång med lite handboll nästa vecka, säger Hasse Karlsson.

HK Varbergs andra raka säsong

Det blir HKV andra raka säsong i högsta serien och man ser fram emot den med tillförsikt.

– Spännande och inspirerande att det drar igång efter en så lång försäsong. Jag var nervös förra helgen när så många var sjuka, men nu ser man på killarna att det börjar närma sig.

ANNONS

HK Varberg har lagt en del krut på sitt anfallsspel.

– Både anfall och försvar egentligen. Det gäller att få in de nya spelarna med sina kvaliteter. Det är svårt med träningsmatcher men vi har haft många avslut i matcherna. 30 mot OV Helsingborg och 30 mot Kungälv. Vi brukar snitta lägre. Sedan har vi släppt in fler mål också. Vi får se hur det blir i skarpt läge, men det känns bra i alla fall.

Oscar Carlén är ny huvudtränare i Ystads IF, som är lite av ”storebror” i staden.

– Det har fått in ett par nya spelare, men behållit stommen. Med Ludwig Hallbäck och Kim Andersson har de ett väldigt bra lag. Sen har de fått in Niklas Kraft från Alingsås som var en av seriens bästa målvakter förra året, säger Hasse.

Hur vill du att ditt gäng agerar?

– All press ligger på Ystad. Vi ska åka ner och visa glädje och fajtas allt vi kan i 60 minuter. Vi är bottentippat överallt, så vi har allt att vinna. Det är bara gå ut och köra. Skulle vi få med oss en poäng vore det en praktskräll. Jag vill se att vi tar upp kampen - oavsett vad det står på tavlan.

ANNONS
ANNONS