Hasse Karlsson, tränare.
Hasse Karlsson, tränare. Bild: Annika Karlbom

Daniel Lindroos skadad – Tygesen gjorde comeback

Daniel Lindroos kom inte till spel mot IFK Kristianstad. Högersexan har brutit sitt båtben. I hans frånvaro gjorde Jonathan Tygesen comeback. - En kortsiktig lösning, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS
|

HK Varberg fick klara sig utan sin näste bäste målskytt, Daniel Lindroos, i storförlusten mot IFK Kristianstad (29–39). Anledningen? Han bröt båtbenet i mötet med Lugi en vecka tidigare. Det kommer att hålla honom borta från spel ett tag framöver.

På högerkanten var det i stället Oskar Ljunggren som fick tränare Hasse Karlssons förtroende. Men ett annat välbekant namn fanns med i truppen. Jonathan Tygesen, som slutade 2018 på grund av skadeproblem.

– Han var med och tränade i veckan och det såg bra ut. Han är en go gubbe som ställer upp. Han gjorde flera bra saker när han kom in. Men vi jobbar på långsiktiga lösningar, säger tränare Hasse Karlsson.

ANNONS

Tygesens comeback var bejublad. Och när han gjorde mål i slutet av matchen fick han motta stora applåder från hemmapubliken.

– Det var väldigt värmande att det är några som kommer ihåg mig, säger högersexan med ett brett leende.

Han fortsätter:

– Det kändes självklart att ställa upp när det tråkiga besked med Lindroos hand kom. När jag hörde det erbjöd jag mig att vara med och träna. Vill Hasse (Karlsson) och grabbarna att jag ska vara med och bidra med någonting så gör jag gärna det. Det blir nog kortvarigt.

Det blir det?

– Mitt knä har inte många hopp i sig. Det ena knäet är riktigt risigt.

Det var alltså seriefavoriten och -ledaren som Tygesen fick spela mot.

– Jag har nog aldrig varit så lite nervös inför en handbollsmatch. Jag kände ”det är vad det är”. Det var skitkul. Adrenalinet pumpade så fort man kommer in på en handbollsplan. Det sitter i.

– Jag började lite knackigt med att repa näsan på honom (Espen Christensen, målvakt i IFK Kristianstad). Sedan fick jag revanschera mig. Jag är mest nöjd med att jag tog en stürmer foul.

Tygesens comeback lär bli kortvarig. HK Varberg filar på vilka möjligheter som finns att ersätta Daniel Lindroos. Tränare Hasse Karlsson öppnar för förstärkning på positionen.

ANNONS

– Vi ser över vad som finns och hur vi kan hantera det. Jag tycker att Oskar Ljunggren gör en hel del bra saker i dag, men vi måste ha två spelare på den positionen.

Läs mer: HK Varberg chanslöst mot IFK Kristianstad

ANNONS