Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren Bild: Annika Karlbom, Montage
Tobias Bengtsson och Daniel Lindgren Bild: Annika Karlbom, Montage

Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson tillbaka i HK Varberg

Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson är tillbaka i HK Varberg.
Men nej, de ska inte göra comeback.
Istället ska duon stötta upp på marknadssidan.
- Det känns jätteroligt, säger Daniel Lindgren.

Trotjänarna Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson valde att lägga skorna på hyllan inför fjolårssäsongen. De hade gjort sitt i HK Varberg.

Eller nja, inte riktigt.

Nu är nämligen båda två tillbaka i föreningen, om än i andra roller än som spelare. De ska stötta upp i marknadsverksamheten.

– Jag och ”Tobbe” kommer att hjälpa till på sponsorsidan, kanske komma med tips, idéer och önskemål. Framför allt ska vi hjälpa klubben med nya och gamla partnerns, säger Daniel Lindgren.

Det handlar om ideellt arbete i mån av tid och kunskap. Lindgren tycker att den här återkomsten känns som ett lagom steg.

– Det känns jätteroligt. Det här är den klubben jag och ”Tobbe” brinner allra mest för. Vi båda har småbarn så det har varit ganska skönt att släppa handbollen lite grand, säger Lindgren och fortsätter:

– Jag kände mig färdig efter säsongen 2019/2020. Jag tog ett break, även jag såklart följt med i hur det har gått. I och med corona har man ju inte kunnat vara på plats och stötta. Jag och min son Aron hann kanske vara på två träningar, sedan blev det inget med. Men sedan har man känt att det hade varit kul att involvera sig på något sätt.

Daniel Lindgren jobbar till vardags som försäljare och Tobias Bengtsson som elektriker. De är goda vänner och uppväxta i Varberg.

– Många känner till oss och samtidigt tycker vi det är kul att få ta del av en sida som man inte riktigt är vana vid att ta del av. Det känns kul att få en inblick på den här sidan.

Så, är det här det enda som Bengtsson och Lindgren kan tänka sig att göra för HK Varberg? Nej. Om en skadekris skulle uppstå är inte duon främmande för att göra comeback.

Du är inte sugen på att snöra på dig skorna?

– Ibland får man sådana känslor, att man vill få den där adrenalinkicken som man får av att vinna och kriga tillsammans. Samtidigt har det känts bra vid sidan om. Skulle det vara så att klubben behöver spelare vid skador så ställer vi självklart upp. Det vet jag att ”Tobbe” också känner. Då får man snöra på sig skorna. Än så länge har de inte hamnat i den sitsen att de har ringt, säger Lindgren och skrattar.

Läs mer: Lindgren har landat i familjelivet efter karriären

Läs mer: Bengtssons HKV-återkomst kunde blivit betydligt kortare

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här