Därför fortsätter nyckelspelaren i Varberg

Lagkaptenen Tobias Bengtsson tvekade länge. Men till slut förlängde han med HK Varberg.

ANNONS
|

På tisdagen presenterade HK Varberg att både Tobias Bengtsson och Jesper Sivertsson förlängt med klubben. Två viktiga pjäser i satsningen på att nå elitserien i handboll.

Framför allt var Tobias Bengtssons namnteckning ett stort steg i rätt riktning.

– Det var jätteviktigt. Det är vår lagkapten, ansiktet utåt och vi vet vilken högstanivå han har när han är fullt frisk, säger HK Varbergs tränare Hasse Karlsson.

Tobias Bengtsson berättar varför han tog sig en rejäl funderare innan han till slut skrev på för ytterligare ett år.

– Det är första året egentligen som jag tänkt; hinner man, orkar man och finns det krafter kvar? Och min sambo får dra ett tungt lass hemma. Vi ska bli föräldrar till sommaren igen och det är mycket pusslande för att allt ska fungera, säger han.

ANNONS

Förutom elitsatsningen jobbar Tobias Bengtsson heltid som elektriker 7-16. Han hinner knappt hem och vända innan det väntar träning fyra vardagar i veckan.

Men i det nya kontraktet finns en öppning som gör att han inte behöver närvara vid varenda träning.

– Vi har en liten deal som jag kan utnyttja om det inte fungerar hemma, säger han.

Tobias Bengtsson, 31 år, lockas också av att skjuta upp HK Varberg till högsta serien. De drömmarna och ambitionerna finns.

– Det är lite det som driver en, man vill vara med på den här resan och vi kan nå ännu högre upp än vad vi gjorde i år, säger han.

– Sedan förlängde ju Daniel (Lindgren) så då kan jag ju inte sluta, garvar han.

HK Varberg har också värvat in en ny spelare på Bengtssons position som högernia i form av Gabriel Gegerfelt från Anderstorp. Så Tobias Bengtsson kan inte känns sig allt för säker på sin plats.

– Men det är bara positivt med konkurrens. Då blir man extra sporrad att träna.

Och en fördel då du kan få möjlighet att vila?

– Ja, vissa matcher förra året hade jag behövt lite mer vila, säger han.

ANNONS

Därmed börjar HK Varbergs lagbygge se hyfsat komplett ut. Ett minus är att Ludwig Nilsson lämnar för spel i Anderstorp. HKV behöver få in en ny högersexa som kompletterar Jonathan Tygesen. Dessutom förhandlar man fortfarande med linjespelaren Mattias Roth.

– Vi vill ju bredda truppen jämfört med förra året. Vi har några juniorer som tränar med oss och kanske att någon erbjuds ett A-lagskontrakt. Sedan vill vi få in en på högerkanten och någon mer mittnia, säger Hasse Karlsson.

ANNONS