Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

Albin Lagergren har corona och missar troligtvis VM i Egypten

Ett nytt bakslag för den svenska VM-truppen i handboll. Albin Lagergren har testat positivt för corona och får inte följa med till VM.

Under torsdagen kom Albin Lagergren till Eskilstuna och den svenska landslagssamlingen inför VM i Egypten.

Han testades då för corona och visade sig vara positiv.

– Det känns förstås uppgivet och tråkigt att när jag väl skulle kunna ansluta är det bara att åka hem igen. Jag har inte känt några symptom, i så fall hade jag förstås inte ens åkt dit, säger Lagergren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt var det förstås bra både för mig och laget att få det här svaret innan jag hann träffa de andra snarare än efter och jag hoppas att övriga fortsätter att hålla sig friska och kan förbereda sig för VM.

Lagergren har enbart träffat landslagsläkaren Daniel Jerrhag och ska därför inte ha kunnat smitta någon annan i truppen.

– Vi var eniga med smittskyddsläkaren i regionen att det inte var lämpligt att låta Albin stanna kvar. Vi fortsätter att arbeta strikt efter vår smittskyddsplan och det här visar att den fungerar då vi kunde undvika att övriga i truppen skulle komma i kontakt med en smittad person, säger Jerrhag.

Lagergrens sjukdom betyder ytterligare ett tungt avbräck för Sverige inför VM i Egypten.

– I normala fall är han en nyckelspelare för Sverige och det är tråkigt för oss att han inte kan åka med oss till Egypten, men framför allt lider jag med Albin som får det här beskedet efter att ha jobbat för att komma i form til VM. Det är inte uteslutet att Albin kan bli aktuell för spel senare i turneringen, men det är inget vi vet i dag, säger förbundskaptenen Glenn Solberg i pressmeddelandet.

Läs mer: Lagergren såg fram emot mästerskapet

Läs mer om handboll här

Fler lokala sportnyheter hittar du här