Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Till Elitserien. HK Varbergs Albin Lagergren har skrivit på för IFK Kristianstad.

Albin Lagergren går till IFK Kristianstad

SM-tvåan IFK Kristianstad värvar Albin Lagergren. 20-åringen från Varberg blir handbollsproffs på heltid. – Albin passar in i vår profil, säger Mats Samuelsson, sportchef i IFK Kristianstad.

Den allsvenske skyttekungen har uppvaktats av flera föreningar under sommaren.

När IFK Kristianstad blandade sig i leken kunde varken HK Varberg eller Albin Lagergren säga nej.

– Kristianstad kom med ett såpass bra bud att Albin nappade. Som allsvensk förening kunde vi inte matcha det, säger Glenn Kant, ordförande i HK Varberg.

Vilka summor det rör sig om vill han däremot inte gå in på.

– Men jag kan säga att vi har fått tillbaka pengarna vi betalade när köpte tillbaka Albin från Redbergslid och ytterligare lite, säger Glenn Kant.

Albin Lagergren har skrivit ett tvåårskontrakt med SM-tvåan. I det finns en återköpsklausul om Lagergren inte skulle trivas i sin nya förening.

Den förre HKV-spelaren blir nu heltidsproffs.

– Vi tränar två gånger om dagen, fysträning på förmiddagen och handboll på eftermiddagen. Det är bara att hoppas att hans kropp klarar av omställningen. Vi har många bra ledare i klubben som kommer hjälpa honom, säger Samuelsson.

Det är en inspirerande miljö Lagergren hamnar i. IFK Kristianstad tog sig till SM-final i maj och är det lag i Sverige som har överlägset högst publiksiffra. Laget snittade 4751 åskådare på sina hemmamatcher den gånga säsongen.

– Det är en jättechans och hela föreningen önskar Albin all lycka. Vi har pratat mycket med Kristianstad om att de ska ta hand om honom på bästa sätt, säger Glenn Kant.

HK Varberg tappade tidigare under sommaren Joseph Davis till Aranäs. Laget har därmed blivit av med två av sina bästa niometersspelare.

– Det är ett tungt tapp. Albin har tackat nej till flera föreningar tidigare i sommar och vi trodde oss få behålla honom. Kristianstad kom inte med ett konkret bud förrän för tio dagar sedan, så det har gått fort. Men vi ser oss om för att få in spelare, säger Glenn Kant.

HN-sporten har försökt nå Albin Lagergren, men han spelade match i U21-VM i Bosnien/Hercegovina i går kväll. Vi får återkomma med kommentarer från honom.