Nikola Djurdjic bredsidade sig upp i delad skytteligaledning när Hammarby bortaslog Trelleborg.

Hammarby hakar på AIK i toppen

Trelleborg hade låtit bli att vattna gräsmattan i hopp om att kväva Hammarbys snabba anfallsspel. Stockholmarna lyckades ändå vinna med 3–1, och fortsätter därmed att skugga AIK i tabelltoppen.

|

Under vårsäsongen plockade nykomlingen Trelleborg vid flera tillfällen poäng av de allsvenska topplagen. Efter semesterpausen hade man dock åkt på klara 1–4 i baken mot såväl AIK som mot Östersund, och efter den andra förlusten ansåg tränaren Patrick Winqvist att hans adepter enbart mäktat med tre bra minuter. När man under måndagskvällen tog emot serietvåan Hammarby var det istället tre mardrömslika minuter som bäddade för trelleborgarnas fall.

Djurdjic upp i skytteligaledning

Inledningsvis lyckades ett nykomponerat hemmaförsvar hålla motståndarna stången – men Hammarby är inte för intet allsvenskans målfarligaste lag.

Med 28 minuter på klockan pricksköt Junior elegant in sitt första mål för säsongen. Två minuter senare fördubblade Nikola Djurdjic gästernas ledning med en bredsida från nära håll. Det var Djurdjics nionde mål för säsongen, vilket innebar att serben klättrade upp i delad skytteligaledning.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match och att de varken skulle klippa eller vattna gräset. Så det gällde att ta chansen när den kom, säger Nikola Djurdjic.

Tidigt i andra halvlek reducerade Trelleborgs Deniz Hümmet, men Hammarby återtog omgående taktpinnen. Tjugo minuter från slutet fastställde Muamer Tankovic slutresultatet till 3–1 från liten vinkel.

Fjärde gången gillt för Sudic?

Hammarby är den tredje allsvenska klubb som Djurdjic representerar, och anfallaren verkar trivas ypperligt på svensk mark. Trots att hans karriär varit en bergochdalbana har han noterats för hela 24 mål på 37 matcher för Helsingborg, Malmö och Hammarby.

- Ingen aning, det är en bra fråga. Men jag trivs i Sverige och jag är säker på att fler mål är på kommande.

I Trelleborgsförsvaret gjorde nyförvärvet Jasmin Sudic comeback efter sin inte mindre än fjärde korsbensskada i karriären.

- För att ha varit borta i femton månader så kändes det helt okej, fyra korsbandsskador senare spelar jag ändå elitfotboll i Sverige. Vi möter ändå ett lag som är tvåa i allsvenskan och jag tycker att de gör tre mål på två chanser, säger Sudic.

Tack vare segern befinner sig Hammarby tre poäng efter AIK med en match mindre spelad.