Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jiloan Hamad i Hammarbytröjan. Arkivbild.

Hamad petades: "Aldrig varit så stolt"

Ingen Ken Sema. Ingen Jiloan Hamad. Slaget om den fjärde ytterplatsen i VM-truppen vanns av Marcus Rohdén.

Förbundskapten Janne Andersson valde mellan flera spelare till den fjärde yttermittfältsplatsen. Många trodde på Östersunds speedkula Ken Sema. Andra på serieledaren Hammarbys Jiloan Hamad, allsvensk poängkung med sex mål och fem assist. Valet föll på Marcus Rohdén, startspelare i ett Crotone som kämpar för överlevnad i italienska Serie A.

- Det var tråkigt. Jag fick ett samtal i går kväll av Janne. Han gav mig en förklaring, han förklarade hur de hade resonerat. Jag hade varit på tapeten, det var mycket snack och det var ganska nära. Det gör mig både stolt och glad. Det är klart att man vill vara med, det hade varit jävligt kul, säger Jiloan Hamad till Aftonbladet men menar att han inte sörjer beslutet.

- Nej, tvärtom. Jag har aldrig varit så här stolt.

Janne Andersson förklarade under lagpresentationen att han ringde flera spelare som var nära men inte kom med. En som inte ens fick ett samtal var IFK Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg, utlånad från Premier League-klubben Watford, trots att förstamålvakten Robin Olsen dragits med skada och Kristoffer Nordfeldt bara får spela strömatcher för Swansea.

- Jag hade inte förväntat mig att vara med utan såg det mer som en bonus. Sen är det klart att det är tråkigt över att inte vara med. Jag hoppades ju att jag skulle vara med och tycker att jag har kvaliteterna för att vara med, säger han till Göteborgs-Posten.