Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstad vann första finalmatchen

Första SM-finalen mellan Eslövs AI och Halmstad BTK blev precis så jämn och spännande som väntat. Det krävdes en förlängningsomgång för att Halmstad skulle ta hem första ronden med 5–3.

Eslöv fick annars en bra start där Xu Hui vann säkert men knappt över Ibrahima Diaw. Därefter ställdes de båda VM-bronsmedaljörerna Truls Möregårdh och Mattias Karlsson mot varandra.

Här visade unge Truls att han ville snuva sin landslagskompis på vinsten, och det gick hem: 3–1 i set på den tredje matchbollen.

Elias Ranefur såg till att Halmstad BTK kom in i matchen genom att i en knallhård femsetare besegra Robert Svensson.

Mattias Karlsson tog sedan revansch på sig själv när han vann över Xu Hui, men det krävdes fem matchbollar fram till 20–18 i fjärde set.

- Man får inga enkla poäng mot Xu. Han spelar smart, gör det svårt och man måste satsa allt i varje boll, sade Mattias Karlsson.

Vid ställningen 3–2 till Eslöv skaffade sig Robert Svensson två matchbollar i skiljeset fram till vinst med 4–2, men Ibrahima Diaw kom tillbaka och vann med 12–10. Matchen gick till sudden death.

Med den medvind Ibrahima Diaw skaffat sig tog han förlängningssetet mot Truls Möregårdh och samtidigt hade Xu Hui två matchbollar att få till ännu en omgång. Mattias Karlsson satte i det läget allt på ett kort och vann med 12–10.

Därmed har Halmstad BTK skaffat sig ett ypperligt utgångsläge för att avgöra på hemmaplan på torsdag.

- Eslöv har många lägen att vinna så ingenting är klart. Vi har klart flyt och ska vi ta hem även nästa match så måste alla bidra precis som idag, konstaterade Halmstads tränare Ulf Carlsson.