Halmstads Kosuke Kinoshita blev matchhjälte i superettanmötet mellan Halmstad och Varberg. Arkivbild.

Halmstad vann efter snabbt hattrick

|

Halmstad hänger på lagen i toppen av superettan i fotboll.

Detta efter att japanen Kosuke Kinoshita slog till med ett äkta hattrick på 13 minuter i Hallandsderbyt mot Varberg.

1–0 kom i den 28:e minuten efter ett misstag av Varberg och även de andra två målen av Kinoshita, i matchminut 32 och 41, kom efter tabbar av hemmalaget. Japanen har nu gjort fem mål den här säsongen.

I den andra halvleken lyckades Varberg få in både en och två reduceringar men ett ganska svagt Halmstad lyckades hålla undan.

Degerfors vann mot Värnamo med hela 4–1 i en match där Erik Björndahl blev tvåmålskytt. Värnamo, som inte fått det att fungera hittills, är därmed kvar i botten av tabellen.

Nästjumbon Frej vann med uddamålet, 3–2, mot Öster medan Norrby vann över Brage med 2–0.