Linus Hallenius lämnade Gif Sundsvall för Apoel i mitten av juni. Arkivbild.
Linus Hallenius lämnade Gif Sundsvall för Apoel i mitten av juni. Arkivbild. Bild: Mats Andersson/TT

Hallenius debuterade i Apoel – vann i CL-kval

Linus Hallenius har tävlingsdebuterat för Apoel FC – och det blev seger direkt för den förre Sundsvallspelaren.

I den andra kvalomgången till Champions League fick 30-åringen förtroende från start när den cypriotiska klubben gästade Sutjeska i Montenegro.

Hallenius spelade i 60 minuter och fick under sin tid på planen se argentinske anfallskollegan Tomas De Vincenti göra matchens enda mål på straff i den 42:a minuten.

Seger blev det även för FC Köpenhamn som med svenske landslagsmannen Sotirios Papagiannopoulos i mittlåset och Pierre Bengtsson som vänsterback bortaslog walesiska The New Saints med 2–0. Målvakten Karl-Johan Johnsson satt på bänken hela matchen.

På onsdagen kliver även AIK in i den andra kvalomgången där de svenska mästarna tar sig an slovenska Maribor på bortaplan.