Tobias Hysén startar i mot Bua IF på onsdag.
Tobias Hysén startar i mot Bua IF på onsdag. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Tobias Hysén spelar mot Bua

Bua IF gästas av Kungsbacka city i seriepremiären. Och hemmalaget får hålla ett extra öga på en spelare som är van vid att spela på betydligt högra nivå.

ANNONS
|

Två SM-guld, 34 landskamper och spel med Sunderland i Premier League. Tobias Hyséns meritlista är minst sagt imponerande.

Idag spelar 38-åringen på en något lägra nivå i Kungsbacka city FC. Och under onsdagskvällen är tanken att han ska göra livet surt för Bua IF i seriepremiären.

– Man ska inte stirra sig blinda på namn. Men självklart kommer det kännas lite extra speciellt. Alla vet ju att Tobias (Hysén) är en riktigt bra spelare, oavsett hur gammal han är, säger Mikael Fransson, tränare Bua IF.

Hur ska ni stoppa honom?

– Laget måste vara uppmärksamma från matchminut ett. Vi får inte ge honom några meter överhuvudtaget, för då vet vi vad han kan ställa till med.

ANNONS

Tobias Hysén kommer starta matchen

Säsongsstarten som är drygt två månader försenad är efterlängtad av Tobias Hysén.

– Vi har sagt att vi ska försöka vara med i toppen, topp tre är målsättningen. Vi fick kvitto på våra kvaliteter när vi slog både Norvalla och Väröbacka i DM, säger Tobias Hysén.

Den inledande matchen mot Bua IF, kommer likt alla andra, bli extra viktiga denna speciella säsong.

– Nu med enkelserier kommer det vara tillfälligheter som avgör. Man har inte råd att förlora om man vill gå upp.

Hur många mål siktar du själv på att göra?

– Jag har aldrig haft någon sådan målsättning. Man sätter upp en målsättning för varje match. Jag har gått in med inställningen att jag ska försöka göra mål, men det blir inte alltid så. Jag har försökt att fokusera på min del i spelet och spelidén. På den här nivån handlar det mer att vara delaktig och få spelet att flyta, säger Tobias Hysén.

Enligt Kungsbackas tränare Stefan Larnelius kommer Tobias Hysén vara med från start.

– Tobias (Hysén) kommer starta. Han betyder oerhört mycket för laget och han kommer ständigt med bra kommentarer och tips. Han kommer nog känna lite press imorgon (onsdag) att han ska prestera. Det är ju många som förväntar sig mycket av honom, säger han.

ANNONS

Även om konditionen och snabbheten inte är vad den en gång är han fortfarande en klasspelare menar Larnelius.

– Han är ju 38 och har lite skavanker, så han är ju inte lika bra som när han spelade i Allsvenskan. Men, han har fortfarande en otrolig blick framför målet, en grym spelförståelse och en fantastisk vänsterfot.

Live-tv: Se Tobias Hyséns säsongspremiär

ANNONS