Svettig räddning räddade tre poäng

Valinge-Derome höll 2-1-ledningen i seriepremiären. Och det var lagets målvakt som klev fram när det behövdes som mest.

ANNONS
|

Valinge-Derom premiärspelade borta mot Röke IF under söndagen. Och några premiärnerver tycktes inte märkas under första halvlek.

Mohammed Omar Jamas lag visade prov på både defensiv balans och ett frejdigt offensivt spel.

– Tjejerna följer matchplanen på ett fint sätt. Vi sätter de bitar vi har pratat om och de ska ha en stor eloge för hur de kontrollerar matchen i första, sa Mohammed Omar Jamas, tränare Valinge-Derome.

I en 23 minuten prickade Mikaela Danielsson in ledningsmålet för bortalaget. Och tre minuter innan pausvilan kunde Mary Kärreberg utöka ledningen.

– Vi kunde ha punkterat matchen redan i första och borde ha gjort både 3-0 och 4-0, sa Mohammed Omar Jamas.

ANNONS

Matchen ändrade färg efter Röke IF:s reducering

Valinge-Derome hade kontroll på matchen fram till den 74 matchminuten. Då klev hemmalagets Anna Kjerstensson fram från ingenstans. 1-2 och plötsligt var det match igen.

– Vi blir lite stressade av reduceringsmålet och istället för att fortsätta spela enkelt gör vi det svårt. Ja tror att det kan vara premiärnerverna som började spöka här, sa Mohammed Omar Jamas.

Rökes press blev allt hårdare. Och när det bara återstod två minuter av matchen var det nog många på Valinge-Deromes bänk som höll andan.

Då klev lagets målvakt Alexandra Olsson fram och stod för matchens räddning.

– Alex (Alexandra Olsson) gör en helt fantastisk räddning på ett avslut utifrån. Även om det var andra som också klev fram i slutet blev hon den stora matchhjälten, sa Mohammed Omar Jamas och fortsatte:

– Jag är extremt stolt över tjejernas insats i det stora hela idag. Även om det blev lite för spännande i slutet.

Läs mer: Vinbergs IF skrällde i premiären

Läs mer: Lilla Träslöv föll mot starkt Älmhult

ANNONS